۰
۴
چهارشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۶
معاون اقتصادی بانک مرکزی:

نرخ سود بانکی نباید شوک‌گونه و فوری کاهش یابد

اخبار بانک: معاون اقتصادی بانک مرکزی با تایکد بر اینکه ما اعتقاد نداریم با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک گونه پایین بیاید، در عین حال گفت: نرخ سود سپرده ها هم به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد.
به گزارش «اخبار بانک»، پیمان قربانی با حضور در استودیوی خبر ساعت ۱۴ امروز سیمای جمهوری اسلامی ایران، درباره کاهش نرخ سود بانک ها با بیان این که نرخ تورم از ۳۴.۷ درصد در سال ۹۲ به ۱۵.۶ درصد در سال ۹۳ رسیده و رشد اقتصادی کشور در سه فصل مستمر مثبت شده است، گفت: به همین خاطر ارزیابی دیگری هم از نرخ سود بانکی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های قبل که تورم افزایش یافته بود نرخ سود هم روند افزایشی داشت، اظهارداشت: امسال هم با توجه به کاهش نرخ تورم بانک مرکزی معتقد است نرخ سود بانکی نباید به گونه ای باشد که برخلاف متغیرهای اقتصاد کلان کشور باشد.

قربانی تصریح کرد: البته ما اعتقاد نداریم که با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک گونه پایین بیاید بلکه باید شرایط بانک‌ها، تعهدات آنها، رشد اقتصادی، اقتضائات اقتصاد کلان، تعادل بازارهای اقتصادی و مجموعه این شرایط در نظر گرفته شود تا درباره نرخ سود تصمیم گیری کنیم.

وی با بیان اینکه البته تورم یکی از مهمترین این شاخص هاست، گفت: تاکید بر این است که با کاهش تورم نرخ سود تسهیلات هم به صورت تدریجی کاهش یابد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که آیا نرخ سود سپرده ها نیز قرار است کاهش یابد؟ افزود: با توجه به این که بانک مرکزی رویکرد خروج از رکود را دنبال می کند، تمرکز ما بر بحث تسهیلات است.

وی گفت: نرخ سود سپرده ها هم به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد؛ منتهی به صورتی است که نرخ سود واقعی همچنان مثبت خواهد بود.

قربانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اعتقاد دارد نباید سرکوب مالی صورت بگیرد و نرخ های سود واقعی باید مثبت باشد، اظهارداشت: میزان مثبت بودن هم اندازه ای دارد و همانقدر که سرکوب مالی برای اقتصاد مضر است، نرخ سود واقعی بیش از اندازه بالا برای اقتصاد مضر است.

وی گفت: بانک مرکزی معتقد است برای تعیین نرخ سود باید به تمامی اجزا توجه شود. معاون اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: منافع سپرده گذاران، منافع تسهیلات گیرندگان و اقتضائات اقتصاد کلان و تعادل بازارهای دارایی همه باید توأماً مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه این تسهیلات در زمینه تولید می تواند شامل کاهش نرخ سود و دیگری افزایش دسترسی به تسهیلات باشد، گفت: در بحث کاهش نرخ سود اثراتش محدود است و آن طور که بانک مرکزی برآورد کرده بوده، یکی از مقولاتی است که می تواند روی هزینه تمام شده محصولات این واحدهای تولیدی تأثیرگذار باشد.

قربانی افزود: در بحث میزان تسهیلات روند سال گذشته و رویه بانک مرکزی این بوده که تسهیلات اعطایی را بالا ببریم. وی گفت: عملکرد نظام بانکی در ۱۱ ماهه ۲۹۲ هزار میلیارد تومان بوده که از هدف ۲۸۷ هزار میلیارد تومانی اعلامی رئیس کل بانک مرکزی بالاتر رفته و عملکرد خوبی داشته است.

قربانی خاطرنشان کرد: ما خواستیم تسهیلات را به سمت بخش مولد هدایت کنیم و در عین حال، ظرفیت خالی اقتصاد کشور را فعال سازی کنیم.

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: ۶۰ درصد این تسهیلات به سمت سرمایه در گردش رفته که سهم صنعت بیش از ۸۰ درصد بوده است.

وی افزود: در کنار این مقولات دیگری نظیر بازپرداخت بدهی های دولت، تقویت سرمایه پایه بانک‌ها، کاهش مطالبات غیر جاری و فروش دارایی‌های مازاد هم می تواند به افزایش منابع قابل ارائه تسهیلات کمک کند.
https://akhbarbank.com/vdcirqap.t1arq2bcct.html
مشاهده نظر مخاطبان
اقتصاد دان
گرانی بیداد میکند اونوقت میخوایید نرخ سود رو پایین بیارید؟ این کار نتیجه ای جز فرار سپرد ها از بانک ها را نخواهد داشت . نرخ تورم عمرا 15 درصد باشد. واسه ما مردم تورم بالای 30 درصد است ولی برای شماها تورم 10 درصد هم پایین تر است
بیژن
دقیقا درسته حرفت قیمت کدوم جنس پایین اومده بهای اجاره کدوم خونه یا مغازه ایی پایین تر اومده که حالا اینا چسبیدن سود بانکیو پایین بیارن .میگن سود بیاد پایین که مردم یا برن خودشون کار اقتصادی بکنن آخه با سرمایه های خرد چه کار اقتصادی میشه کرد اونم تو این بازار خراب و راکد یا هم اینکه سپرده ها باشه تو بانک تسهیلات سود پایین بدن به صنعت خب معلومه سودم پایین بیاد اکثرا سرمایشونو میکشن بیرون تو بازارهای دیگه فقط باعث میشه دلالی و نزول خوری بیشتر بشه.
تورم بالاست خیلی هم بالاست
razavi
Iran, Islamic Republic of
امارونرخ تورم15.6اعلامی دولت درست است اما نکته ای که باید به ان توجه کرد این است که این نرخ معدل نرخ بیش از 100 کالاو خدمت است ودرشرایط رکود چند ساله مسکن این کاهش قیمت میانگین تورم راپایین میاور د لذا اگرمثلا نرخ تورم مواد خوراکی یا لبنیات را اعلام نمایند قطعا نرخ ان افزایشی است
تازه ترین اخبار