۰
۸
جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۰
اظهارات تهرانفر درباره فعالیت موسسات:

دیگر مسئولیتی در قبال سپرده‌گذاری در موسسات غیرمجاز نمی‌پذیریم

۵۰ درخواست برای تاسیس بانک جدید وجود دارد
معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به اصلاح دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده‌ها، در مورد موسسات فاقد مجوز، گفت: کسانی که در موسسات غیرمجاز سپرده‌گذاری می‌کنند، مسئولیت متوجه خود آنها است و ما دیگر برای بازپرداخت وجوه، اقدامی نمی‌کنیم.
دیگر مسئولیتی در قبال سپرده‌گذاری در موسسات غیرمجاز نمی‌پذیریم
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك،حمید تهرانفر در جمع خبرنگاران درباره نظارت بر موسسات پولی و فاقد مجوز، اظهارداشت:‌ بانک مرکزی رویه قبلی را با شدت بیشتری ادامه می‌‌دهد و در همین رابطه هماهنگی بیشتر با مقامات امنیتی، دادستانی و قوه قضائیه را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی افزود: در آینده اصلا نباید موسسه‌ای وجود داشته باشد که بدون نظارت بانک مرکزی فعالیت کند، این تصمیم مقامات کشور است و به طور جدی از این مساله یک قدم هم عقب نخواهیم آمد.

معاون نظارتی بانک مرکزی ادامه داد: در روش اجرا، با صلابت و پیش آگهی به این موسسات اعلام می‌کنیم و اگر مشکلی برای این موسسات پیش بیاید، بانک مرکزی هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه کسانی که وجوه خود را نزد این موسسات قرار داده‌‌اند مسئولیت با خودشان است، گفت: همین امروز چند موسسه در مناطق مختلف کشور با مشکل مواجه شده‌اند و بانک مرکزی و سایر نهادها کمکی به آنها نخواهند کرد.

مسئولیت سپرده‌گذاری در موسسات فاقد مجوز با صاحبان وجوه است

تهران‌فر تاکید کرد: افرادی که در موسسات غیرمجاز سپرده‌گذاری می‌کنند، مسئولیت متوجه خود آنها است.

وی گفت: بانک مرکزی باید بداند که نقدینگی در اقتصاد چگونه در گردش است، بنابراین تک تک موسسات و تحت هر شکلی که وجه مردم را جمع‌آوری می‌کنند، باید در دامنه نظارت بانک مرکزی قرار گیرند.

معاون نظارتی بانک مرکزی در مورد اخطارهای داده شده به موسسات فاقد مجوز، اظهارداشت: این اخطارها از گذشته تا به امروز بوده و از ارگان‌های مختلف کشوری هم این اخطارها داده شده و به همین دلیل حجت تمام است.

بانک مرکزی دیگر برای بازپرداخت پول سپرده‌گذاران در موسسات غیرمجاز اقدامی نمی‌کند

وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی دیگر برای بازپرداخت پول سپرده‌گذاران در صورت بروز مشکل برای موسسات بدون مجوز، اقدامی نمی‌کند، گفت: قطعا بانک مرکزی دیگر کمکی به آنها نخواهد کرد زیرا در گذشته توجیه این بود که هنوز مردم مطلع نیستند و به حد کفایت اطلاع‌رسانی نشده است، ولی هم‌اکنون دیگر شرایط تغییر کرده است.

از تهران‌فر سوال شد چرا نام موسسات فاقد مجوز توسط بانک مرکزی اعلام نمی‌شود، که اینگونه پاسخ داد: اسامی موسسات مجاز را در سایت بانک مرکزی درج کرده‌ایم و حداقل انتظار می‌رود کسی که می‌خواهد دست‌ر‌نج خود را سپرده‌گذاری کند، نسبت به مجوز موسسه کسب اطلاع کند.

وی افزود: مردم نباید به جمله «تحت نظارت بانک مرکزی» درج شده روی تابلو موسسات اکتفاء کنند بلکه نام موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی درج شده است؛ بانک مرکزی نمی‌تواند در تمام کشور افرادی را موظف کرده و با موسسات بدون مجوزی که جمله تحت نظارت بانک مرکزی را درج کرده‌اند برخورد کند.

معاون نظارتی بانک مرکزی درخصوص موسساتی ادغام شده‌ای که همچنان با تابلو قبلی فعالیت می‌کنند، گفت: این موسسات هم جزو همین مسائل هستند و حتما باید تابلو‌ها را عوض کنند.

وی درباره بهبود نظارت استانی بانک مرکزی، اظهارداشت: نگرش‌ها در این باره متفاوت است، عده‌ای معتقدند نظارت بانک مرکزی نظارت عالیه است و در همه موارد نباید دخالت کند زیرا بانک‌ها خودشان بازرس دارند و همین که بانکی خوب اداره شود، برای بانک مرکزی ارتباط با بانک برای ایجاد اطمینان از سلامت اقدامات کفایت می‌کند.

تهران‌فر ادامه داد: نظارت استانی به دلیل شکل گیری موسسات فاقد مجوز خیلی مورد توجه قرار گرفته است و بانک مرکزی از طریق نمایندگی‌های استانی اقدامات لازم را انجام می‌دهد اما به شیوه سابق که در همه کشور نظارت کنیم، نخواهد بود.

وی در مورد برخورد با موسسات و بانک‌ها، گفت: بانک مرکزی ضابط قضایی و یا نیروی انتظامی نیست و هر دستگاهی وظیفه‌ای بر عهده دارد.

اسامی موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی است

معاون نظارتی بانک مرکزی تصریح کرد: اسامی موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی است و با نهادهای مربوطه هم به خوبی هماهنگ کرده‌ایم تا بر فعالیت موسسات نظارت شود.

تهران‌فر در پاسخ به سوالي در مورد صندوق ضمانت سپرده و اصلاح دستورالعمل آن، گفت: دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده‌ها اشکالاتی دارد و آن این است که آنچه که در ابتدا به طور کلی توسط بانک مرکزی ابلاغ شد با آن دستورالعملی که تدوین شده تفاوت‌هایی دارد و به همین دلیل بر کلیّت دستورالعمل خدشه وارد شده است.

وی افزود: به همین دلیل باید یک بار از ابتدا همه دستورالعمل همخوان شود؛ هم‌اکنون در حال اصلاح این دستورالعمل هستیم.

مجوزی جدید برای صرافی بانک‌ها نداده‌ایم

وی درباره روش اعطای مجوز به بانک‌ها برای ایجاد شعبه صرافی، گفت: در ابتدا به بانک موافقت اصولی داده می‌شود و سپس براساس آن بانک شعب خود را تجهیز می‌کند.

معاون نظارتی بانک مرکزی اضافه کرد: پس از این اقدام با استفاده از اهرم‌های نظارتی بررسی می‌کنیم که آیا این شعبه آمادگی ارائه خدمت به مردم را دارد یا خیر؛ در صورت آمادگی شعبه، مجوز نهایی ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: بر همین اساس هم‌اکنون در حال اصلاح فرایند صدور مجوز برای موسساتی که موافقت اصولی ارائه و شعبه تجهیز شده است، هستیم و هنوز سیاست کلی برای مجوز در حال ارزیابی است.
تهران‌فر تاکید کرد: مجوز جدیدی به بانک‌ها برای ایجاد شعبه صرافی نداده‌ایم بلکه تنها پس از بررسی شرایط، به موافقت اصولی‌های صادر شده، مجوز نهایی فعالیت داده می‌شود.

دستورالعمل تاسیس صرافی‌های آزاد اصلاح می‌شود

این مقام مسئول بانک مرکزی در مورد دستورالعمل افزایش سرمایه اولیه صرافی‌ها، گفت: آن دستورالعمل دارای برخی اشکالاتی است که مورد توجه مقامات ارشد کشور هم بوده است؛ آن دستورالعمل در حال بازنگری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگري درباره تعداد درخواست‌های ارائه شده برای تاسیس بانک های خصوصی جدید اظهار داشت: ما قطع نکردیم ولی با دقت بررسی خواهیم کرد. حدود ۵۰ درخواست هم اکنون برای تاسیس بانک جدید وجود دارد؛ صدور مجوز برای بخش‌های مختلف بازار پول هیچگاه متوقف نخواهد شد.
تهرانفر حدود ۲۰ درصد از نقدینگی ۵۳۰ هزار میلیارد تومانی را در اختیار موسسات مالی و اعتباری دانست.
https://akhbarbank.com/vdcexe8w.jh87pi9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
احمد رمضانی /بازنشته بانک تجارت
زمانی فاصله دو بانک حداقل 500 متر درنظر گرفته شد ودرایجاد شعب این مورد مراعات میشد درحال حاضر بصورت بقالی شعب بهم چسبیده وکنتورل انها هم ازهر جهت مشکل تر است
ثمین
خیلی مسخره است که شما به موسسات اجازه نصب تابلو میدهید که بنویسند تحت نظارت بانک مرکزی بعدمردم که سپرده گذاری کردند میگوییدبه مامربوط نیست ومامسیولیتی نداریم .چطور یک دکه دارباید مجوزداشته باشدولی کسی که داردموسسه میزندمجوزنداشته باشدبه شمامربوط نیست؟
ghamzade
مسئولین بانک مرکزی چطور به خودشون اجازه میدن اینطوربا ملت بازی کنندمگه میشه یک شبه موسسات غیرمجازبشن.چراموقع حرف زدن وتصمیم گیری به مردم وکارکنان این موسسات فکرنمی کنندمیدونین چندین خانواده دراین موسسات نون میخورن کارکه ایجادنمی کنین به بیکارا هم اضافه می کنین
رضا
Iran, Islamic Republic of
اقایان بانک مرکزی واقعا متاسفم براتون
مشتري
بنام خدا حتما انتشار اين خبر غير کارشناسي است که با حدود 5000 شعبه از مجوع اين موسسات و دو بانک اعلام شده و اذهان مردم بازي مي شود بهتر است به فکر اصلاح و ساماندهي هرچه سريعتر جهت ثبت اين موسسات باشيد نه اينکه مردم را با ترس و دلهره مواجه نماييد
حسن غیجی
Iran, Islamic Republic of
ببینید چطور با احساسات مردم بازی میکنن!!!!!!!!!
رضا
مسيولين محترم بانك مركزي :چرا ندانسته ميخواهيد مملكت را به هم بريزيد.بلوا درست كنيدبرويد بجاي تصميمات بدون مطالعه نسبت به ساماندهي اين موسسات اقدام كنيد
سجاد
این آقا مثه اینکه تو مریخ زندگی میکنه من یه کاسب تو بیرجند هر دو ماه سه ماه واسه اتیکت قیمت کالا میان سر میزنن جواز کسبم چک میکنن اونوقت پولی که ما گذاشتیم تو میزان 14 سالم هست کار میکنه مجوز بانک مرکزیم نداره رو نباید میذاشتیم گردنه خودمونه
تازه ترین اخبار