۰
دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۸
قیمت ارز در صرافی‌ها در 3 ماهه اخیر

اجرای فاز چهارم مرکز مبادلات ارزی به زودی

به زودی فاز چهارم مرکز مبادلات ارزی اجرایی شده و کلیه‌ عملیات مربوط به تخصیص ارز به صورت الکترونیک انجام می‌شود.
اجرای فاز چهارم مرکز مبادلات ارزی به زودی
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از ايسنا، صمد کریمی امروز در بیست‌وپنجمین جلسه شورای گفت‌وگو با تاکید بر این‌که بانک مرکزی در تعامل سازنده‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجلس از نیمه دوم سال جاری مرکز مبادلات را راه‌اندازی کرد، گفت: هدف اصلی در مرکز مبادله ارزی حرکت در نظام نرخ شناور ارزی بوده و هدف دوم تامین منابع ارزی بخش تولید بوده است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های مرکز مبادله ارزی در چهار فاز انجام می‌شود که در فاز اول نمایندگان بانک‌های ملت و کشاورزی در مرکز مبادله ارزی حضور داشتند، در فاز دوم نمایندگان حدود ۲۰ بانک در مرکز حضور داشته، در فاز سوم کلیه‌ی مشتریان ارزی بانک‌ها به شعب ارزی در تهران و شهرستان‌ها مراجعه و نسبت به عملیات گشایش ارز اقدام کرده و در فاز چهارم نیز که به زودی اجرایی می‌شود کلیه‌ی عملیات مربوط به تخصیص ارز به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

متوسط نرخ دلار در مرکز ۲۵ هزار ریال، در صرافی‌ها ۳۱ هزار ریال

کریمی با تاکید بر این‌که انحراف معیار متوسط نرخ دلار در مرکز مبادلات ارزی ۶۱۱ هزار ریال و ضریب تغییرات آن ۲.۴۴ درصد بوده است، گفت: هم‌چنین در سه ماهه عملکرد مرکز بالاترین نرخ ارز ۲۶ هزار و ۷۲۰ ریال و کمترین نرخ آن ۲۳ هزار و ۶۲۳ ریال بوده است.

سخنگوی مرکز مبادله ارزی با بیان این‌که شاخص‌های فوق در صرافی‌ها ارقام دیگری بوده است، تصریح کرد: بالاترین نرخ دلار در صرافی‌ها طی سه ماه گذشته ۳۸۸۶ تومان و کمترین ان ۲۶۷۲ تومان بوده است.

به گفته وی میانگین نرخ صرافی‌های مجاز در سه ماهه‌ی گذشته ۳۱ هزار و ۱۳۳ ریال و انحراف معیار سه هزار و ۹۸ بوده است.

۱۱ هزار و ۳۰۰ فقره ثبت سفارش در مرکز مبادله ارزی

وی با بیان این‌که تمامی این آمار مربوط به سه ماهه مرکز مبادله ارزی است، بیان کرد: نوسانات نرخ ارز در مرکز مبادله ارزی یک سوم نوسان نرخ ارز در صرافی‌ها بوده است.

کریمی ادامه داد: بر اساس آمار‌ها می‌توان اعلام کرد که همگرایی بین صرافی‌ها و مرکز مبادله ارزی رخ داده و در آینده با پوشش بیشتر گروه‌های کالایی ما شاهد همگرایی بیشتری بین این دو خواهیم بود.

سخنگوی مرکز مبادله ارزی با بیان این‌که بیشترین پرداخت ارز تخصیص‌یافته به گروه‌های کالایی، مربوط به گروه پنج با سهم ۳۷ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: تعداد ثبت سفارش‌ها به صورت میانگین ۱۵۵ فقره بوده است و اولویت دو کمترین سهم دریافت ارز را داشته است.

وی افزود: بالاترین رقم اختصاص ارز در مرکز ۱۱ میلیون و ۲۰۰ دلار و ۳۴۱ فقره ثبت سفارش تخصیص ارز بوده است.

کریمی با بیان این‌که روند خرید ارز توسط بانک‌ها از بانک مرکزی طی ۴۵ روز فاز دوم سرعت بیشتری گرفته است، خاطرنشان کرد: نرخ رشد متوسط ثبت سفارش‌ها روزانه ۱۰ درصد بوده است و در کنار تامین ارز مورد نیاز بخش تولید، بانک مرکزی اقدامات لازم برای تامین ارز گروه خدمات را آغاز کرده است.
اختصاص هشت میلیون دلار ارز برای دانشجویان بورسیه

سخنگوی مرکز مبادله ارزی با بیان این‌که در خصوص مسافران حداکثر ۳۰۰ دلار برای یکبار در سال از طریق شعب ارزی بانک‌های ملت پرداخت می‌شود درباره‌ی اختصاص ارز به دانشجویان بورسیه گفت: هشت میلیون دلار از سوی بانک مرکزی به بانک کشاورزی برای دانشجویان بورسیه و با توجه به این‌که سرمایه‌گذاری در بحث نیروی انسانی حائز اهمیت بود، تامین نیاز‌های ارزی دانشجویان غیربورسیه نیز انجام و از این‌رو ۱۱۶ میلیون دلار به دانشجویان غیربورسیه در مقطع فوق‌لیسانس و بالاتر پرداخت شد.

کریمی با تاکید بر این‌که تقاضا از صرافی‌ها به سمت مرکز مبادله ارزی حرکت کرده است، خاطر نشان کرد: عملکرد اتاق ارزی در سه ماهه‌ی نخست رضایت‌بخش بوده البته چالش‌ها و مشکلاتی نیز پیش‌رو بود.

اختصاص ۲.۵ میلیارد دلار ارز به اقلام دارویی تا پایان آذرماه

وی درباره‌ی تامین ارز در بخش دارو و اقلام دارویی بیان کرد: بر اساس عملکرد ارزی بانک مرکزی و با توجه به آخرین اطلاعات ما که متعلق به دوم دی‌ماه سال جاری است، ارز پرداخت‌شده توسط بانک مرکزی تا پایان آذرماه سال جاری ۲.۵ میلیارد دلار بوده است. 

سخنگوی مرکز مبادله ارزی با بیان این‌که از اول فروردین‌ماه سال جاری بانک مرکزی فروش عمومی داشته و ۸۹۳ میلیون دلار جهت واردات دارو به شرکت‌های دارویی پرداخت کرده است، تصریح کرد:‌۱.۶ میلیارد دلار با تعاملی طی چهار ماهه اخیر پرداخت شده، این درحالی است که عملکرد واردات دارو در سال ۹۰، ۲.۴ میلیارد دلار بوده است.

کریمی اظهار کرد: حدود ۶۱۸ میلیون دلار از تاریخ ۹۱.۸.۱۵ تا ۹۱.۹.۳۰ برای دارو و اقلام دارویی پرداخت شده است.

وی افزود: ۱۰۰ میلیون دلار بیش از عملکرد سال ۹۰ به بخش دارو و اقلام کشور پرداخت شده است.

تدوین مقررات جدید برای عرضه ارز وزارتخانه‌ها با نرخ مبادله‌ای

سخنگوی مرکز مبادله ارزی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر ثبت سفارش کالاهای اولویت ۸ خاطرنشان کرد: به‌طور کل ترکیب گروه‌های کالایی با توجه به سیاست‌های تجاری تغییراتی را شاهد بوده و از آنجایی که بازار براساس عرضه و تقاضا است، یک سری مقررات جدید برای این‌که وزارتخانه‌ها نیز به نرخ مبادله‌ای ارز خود را عرضه کنند. گروه هشت ارزش ارزی بالاتری دارد و الگوی ارزی آن باید با شرایط ارزی کشور تطبیق داشته باشد و فعلا منتظر سیاست‌گذاری‌های جدید برای آن هستیم.

کریمی عنوان کرد: ثبت سفارش ۱۱ هزار و ۳۰۰ قلم کالا انجام شده که متقاضی پس از ثبت سفارش ۱۵ روز برای تامین ریال خود زمان دارد، بانک‌ها پس از دریافت وجه ریال به متقاضی ارز می‌دهند و تاکنون تنها یک تا دو درصد ابطالی داشته‌ایم و میزان ارزی که از جانب بانک مرکزی تهیه کرده‌اند بسیار افزایش یافته است.
https://akhbarbank.com/vdci.uavct1a3ubc2t.html
تازه ترین اخبار