۰
يکشنبه ۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۱

تقویت 84 واحدی شاخص بورس

شاخص بورس در اولین روز کاری خود در هفته جاری,در ابتدای بازار با برتری نامحسوس تقاضا همراه بود و این برتری تقاضا بر عرضه در بازار تا حدود ساعت 11:15 دقیقه ادامه داشت واز این زمان به بعد تا پایان بازار شاهد تقویت قسمت عرضه و عقب نشینی شاخص از رشد ابتدایی خود بودیم. حجم و ارزش معاملات بورس امروز کاهش قابل توجهی نسبت به روز کاری قبل داشت.

با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 95/09/07 شاخص بازار اول با 31.72 واحد کاهش به رقم 56517.30 واحد و شاخص بازار دوم برخلاف شاخص بازار اول با افزایش 703.33 واحدی به رقم 169489.30 واحد رسید.شاخص قیمت بورس(وزنی-ارزشی) نیز در روز جاری با 29.81 واحد افزایش به رقم 28095.80 واحد رسید. شاخص کل بورس در اولین روز کاری در هفته جاری با افزایش 84.47 واحدی به رقم 79625.90 واحد رسید و شاخص کل فرابورس با کاهش 1.00 واحدی، روی رقم 830.50 واحد ایستاد. ارزش کل معاملات در بازار بورس، 1946 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس ، 1452 میلیارد ریال بود.

 
تعداد معاملات بازار بورس در روز جاری 56308 و حجم معاملات در بازار بورس 779 میلیون سهم بود.امروز ارزش بازار بر روی رقم 3340498 میلیارد ریال ایستاد .در این روز بیشترین تاثیر مثبت را به ترتیب شرکت های صنایع پتروشیمی خلیج فارس،کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران،پتروشیمی فن آوران و مخابرات ایران و بیشترین تاثیر منفی را به ترتیب شرکت های فولاد مبارکه اصفهان،پالایش نفت اصفهان،گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و سرمایه گذاری نفت،گاز و پتروشیمی تامین بر شاخص کل بورس داشتند.
 
در بازار امروز ارزش فروش های حقیقی و حقوقی به ترتیب 1229876 و 2258541 میلیون ریال و ارزش خرید حقیقی و حقوقی به ترتیب 1313575 و 2174842 میلیون ریال بود که نشان میدهد که حقوقی ها در بازار امروز بیشتر فروشنده و در مقابل حقیقی ها بیشتر خریدار بودند.
 
 
شنیده های  امروز یکشنبه 7 آذر

در نماد كمنگنز : شنیده ها از کمنگنز حاکی از دپوی بالای محصول در انبار به سبب عدم انعقاد قرارداد جدید با ذوب آهن می باشد. ذوب آهن اصفهان تنها مشتری محصولات کمنگنز است و در صورتی که تمایلی به خرید محصول کمنگنز نشان ندهد، شرکت بابت فروش مشکل جدی خواهد داشت .

تاثیر افزایش قیمت دلار بر بازار سرمایه

در ایران نتایج حاکی از تاثیرپذیری مستقیم ارزش سهام شرکت‌های صادراتی و غیرصادراتی از نرخ ارز بوده البته این ارتباط به طور همزمان مشاهده نشده بلکه با یک وقفه زمانی برای دوره‌های 6 ماهه تایید شده است. این اثرگذاری نیز به دو شکل متفاوت بوده به گونه‌یی که سهام شرکت‌های صادراتی با رشد همراه بوده و در مقابل سهام شرکت‌های وارداتی کاهش یافته است.
بین نوسانات نرخ ارز و بازده سهام شرکت‌های صادرکننده پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به‌ صورت همزمان رابطه معناداری وجود دارد بنابراین اثر ارز بر سهام شرکت‌ها در بورس یکسان نبوده است.

در بورس اوراق بهادار شرکت‌هایی که به صادرات و واردات وابسته‌اند، عملکرد آنها با نوسانات قیمت ارز تغییر می‌کند. بنابراین قیمت سهام بعضی از صنایع خودرو و ساخت قطعات، مواد و محصولات دارویی و غذایی ، حمل و نقل  و پیمانکاری‌ها از افزایش نرخ ارز آسیب می‌بینند  این یعنی در صورت افزایش نرخ ارز به علت وابستگی به واردات مواد اولیه ، قیمت و هزینه تمام شده محصولات در این حوزه افزایش می‌یابد.  اما  در سمت مقابل  آن برخی صنایع دیگر همانند پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی ، فلزات اساسی و معدنی‌ها از افزایش نرخ ارز منتفع می‌شوند .این صنایع با تغییرات نرخ ارز و درآمد جهانی رابطه مستقیم و با تورم داخلی رابطه معکوس دارند .

در صنایع فوق اثر پذیری افزایش نرخ ارز بر صنایع مختلف متفاوت است . برای مثال عمده تأثیر مثبت از رشد نرخ دلار را صنعت پتروشیمی خواهد برد، چرا که واردات این شرکت ها برای مواد اولیه مورد نیاز تابع نرخ ارز آزاد نبوده ولی فروششان را با دلار آزاد انجام می دهند و این رشد نرخ دلار در برابر ریال در کوتاه مدت مبلغ فروش و سودآوری این مجموعه ها را با افزایش همراه می کند هر چند از 4 آبان 95  نرخ خوراک مایع و نفتا مجتمع‌های پتروشیمی براساس نرخ ارز آزاد محاسبه می‌شود و این عامل میتواند نقش منفی در سودسازی این صنعت ایفا کند . اما صنایع دیگر مثل فولادی ها به دلیل اینکه، عمده فروششان داخلی است و رکود در بخش مسکن و کل اقتصاد کشور را شاهد هستیم، با رشد نرخ دلار تأثیر چندانی نمی پذیرند.

با افزایش نرخ ارز نه تنها قیمت کالاهای وارداتی افزایش می یابد، بلکه قیمت کالاهای تولیدی داخل نیز میتواند افزایش یابد  ، مطمئناً تضعیف پول از سوی مقامهای پولی تحت نظام نرخ ارز ثابت یک سیاست تورم زاست. سعی میشود در مقالات بعدی در خصوص رابطه نرخ ارز و تورم بپردازیم .
https://akhbarbank.com/vdchzmnk.23n6vdftt2.html
تازه ترین اخبار