۰
۳
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۳۰
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد:

بانک‌ها تا خرداد نرخ سود را ۳۰ درصد می‌کنند

یک کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه مدیریت نرخ سود بانکی باید کمافی السابق در اختیار بانک مرکزی باشد،گفت:این احتمال وجود دارد که در سه ماه ابتدایی امسال نرخ سود سپرده به بیش از ۳۰ درصد و نرخ‌ سود تسهیلات به بیش از ۳۵ درصد افزایش یابد.
بانک‌ها تا خرداد نرخ سود را ۳۰ درصد می‌کنند
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از تسنیم، حکیمی‌پور درباره وضعیت نرخ سود تسهیلات و سپرده در نظام بانکی، اظهار داشت: اقدام اخیر بانک‌ها مبنی بر افزایش نرخ سود بانکی موجب شده تا منتقدین زیادی نسبت به عملکرد بانک مرکزی دیدگاه‌های خود را علیه این سیاست مطرح کنند.

وی افزود: ظاهراً بانک مرکزی به صورت رسمی به بانک‌ها اجازه افزایش نرخ سود بانکی را نداده و این مجوز به صورت شفاهی به مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی داده شده است.

این کار‌شناس اقتصادی با اشاره به اینکه وضعیت جذب منابع در بانک‌های دولتی پیش از افزایش نرخ سود بانکی به شدت ضعیف بوده است، تصریح کرد: البته مدیران بانک‌های دولتی در این زمینه نگرانی‌های خود را به شورای پول و اعتبار منتقل و تاکید کرده‌اند اگر وضعیت به همین روال ادامه یابد تمام منابع به سمت بانک‌های خصوصی حرکت خواهد کرد.

حکیمی‌پور ادامه داد: هم اکنون بانک ‌های دولتی و خصوصی با اعلام نرخ‌های سود بالا برای سپرده‌های کوتاه مدت و مدت دار خود سعی در جذب منابع دارند و این وضعیت اصلا مناسب نیست.

بانک‌ها تا خرداد نرخ سود را ۳۰ درصد می‌کنند

وی با بیان اینکه افزایش نرخ سود سپرده در سیستم بانکی موجب افزایش قیمت تمام شده پول و در ‌‌نهایت افزایش قیمت تولید می‌شود، گفت: همچنین افزایش ۲۵ درصدی حقوق و دستمزد موجب افزایش قیمت کالا و خدمات در جامعه خواهد شد و همین امر تورم بالایی را به همراه می‌آورد.

این کار‌شناس اقتصادی با انتقاد از وضعیت بوجود امده در سیستم بانکی به خاطر سیاست بانک مرکزی، تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که در سه ماه ابتدایی سال جاری نرخ‌های سود سپرده بانک‌ها به بیش از ۳۰ درصد و نرخ‌های تسهیلات آن‌ها به بیش از ۳۵ درصد افزایش یابد.

حکیمی‌پور ادامه داد: ظاهرا بانک مرکزی قصد دارد فاصله بوجود امده در نرخ‌های سود جدید بانکی را جبران کند و به بانک‌ها بگوید حداکثر سود پرداختی آن‌ها از نرخ تورم موجود در جامعه بالا‌تر نرود.


وی با بیان اینکه درصورت رفع مشکلات اقتصادی و لغو تحریم‌ها نرخ تورم در خوشبینانه‌ترین حالت به ۲۵ درصد خواهد رسید، گفت: بنابراین در این حالت نرخ سود سپرده حداکثر باید در بانک‌ها ۲۳ درصد باشد. البته این موضوع منوط به ابلاغ دستورالعمل جدید بانک مرکزی به بانک‌ها خواهد بود.

این کار‌شناس اقتصادی به بانک مرکزی پیشنهاد کرد همانند سابق کنترل نرخ‌های سود سپرده و تسهیلات بانکی را در اختیار داشته باشد و مانع از آزادسازی نرخ سود در سیستم بانکی شود.
https://akhbarbank.com/vdci55ar.t1ary2bcct.html
مشاهده نظر مخاطبان
علیرضا
من یک سپرده گذار بانرخ مثلا 23٪میباشم آن تولید کننده که مراجعه میکند ودرخواست تسهیلات بانکی میدهد بانک میبایستی با چه نرخی تسهیلات پرداخت کند تا تولیدکننده بتواند هم کسب وکار خود را رونق وتوسعه دهد وهم اشتغال زائی کند هم اقساط بانک بانرخ ...........؟رابدهد وهم کسب سود کند ؟وبانک هم کسب سود کند ؟آن موقع چه کسی تاوان این نرخ تسهیلات بالارابایستی بپردازد؟مثلما مشخص است مصرف کننده ؟آن موقع اینگونه میتوان کاهش تورم داشت؟ یااینکه بانک سود کمتری بپردازد وتسهیلات هدفمند بانرخ کمتری پرداخت کند آن موقع آثار آن را اگر درست استفاده شود میتوان دید...........
علی
United Arab Emirates
بانک باید بین تورم و پرداخت سود سپرده تعادل ایجاد کند بطوری که همه بانکها و زیر مجموعه ها به یک تفاوق واحد برسند .و مردم و خودشان را از این سردرگمی برهاند اکسیکه سرمایه اش را به بانک میسپارد باید ببیند بین دریافتی و تورم فاصله ای ندارد بانک باید خود را جای سپرده گذار بگذارد .باید به یک اتفاق نظر رسید مسلما این میشود که هر جا سود بیشتری میدهد انجا میرود امید است این اتفاق بیفتد که نظر همه یکی شود در غیر اینصورت بدون نتیجه است
نرگس محمدی
درصورتی که دولت 25درصدنرخ فروش سوخت و55درصد نرخ فروش بنزین را بالا میبرد عادلانه نیست که سود بانکی کمتر از30 درصد باشد درغیر اینصورت افراد متوسط جامعه به افراد ضعیف تبدیل و فقر درجامعه گسترده تر میشود
تازه ترین اخبار