به گزارش
اخباربانک، در حالی که این بانک با شعار «آینده روشن است» تلاش میکند تا تصویری خوشایند از خود به نمایش بگذارد، حقیقت تلخی در پس این تبلیغات پنهان است؛ آیندهای مبهم، رو به افول و پر از بحرانهای مالی که به نوعی اقتصاد کشور را به بند کشیده است.
آخرین آمارهای منتشرشده از سوی سامانه کدال نشان میدهد که بانک آینده در پایان پاییز سال گذشته، همچنان در مسیر زیاندهی قرار داشته و تغییرات مثبتی در این بانک مشاهده نمیشود. این بانک در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۳، با کاهش ۷۲ درصدی موجودی نقد، بیش از ۹۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان خالص ایجاد کرده است.
زیان
بحران بزرگتر از زیاندهی روزانه بانک آینده، زیان انباشته این بانک است که تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ به بیش از ۴۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. این زیان انباشته، معادل بیش از ۶ میلیارد دلار (به نرخ مرکز مبادله) است و به هیچوجه با سرمایه ثبتشده این بانک که تنها یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است،
خالص این بانک خصوصی نسبت به سال گذشته، شاهد رشد ۳۴ درصدی بوده است. همچنین بدهی این بانک به سایر بانکها نیز با افزایش ۳۰ درصدی به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
هر ساعت؛ ۱۵ میلیارد تومان زیان دهی در بانک آینده
حال اگر این اعداد و ارقام را کمی دقیقتر بررسی کنیم، تصویر وحشتناکی از وضعیت بانک آینده به دست میآید.
این بانک در هر ۲۴ ساعت بیش از ۳۶۰ میلیارد تومان زیان خالص تولید کرده است، رقمی که به ازای هر ساعت معادل ۱۵ میلیارد تومان و به ازای هر دقیقه حدود ۲۵۰ میلیون تومان زیاندهی دارد.
این ارقام دقیقاً نمایانگر آن است که بانک آینده در حال حرکت به سمت یک بحران مالی تمامعیار است، بحرانی که علاوه بر آسیب به سهامداران و سپردهگذاران، تبعات سنگینی برای اقتصاد کل کشور خواهد داشت.
زیان انباشته بانک آینده رکورد تاریخی زد!
اما بحران بزرگتر از زیاندهی روزانه بانک آینده، زیان انباشته این بانک است که تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ به بیش از ۴۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. این زیان انباشته، معادل بیش از ۶ میلیارد دلار (به نرخ مرکز مبادله) است و به هیچوجه با سرمایه ثبتشده این بانک که تنها یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است، همخوانی ندارد. در چنین شرایطی، طبق ماده ۱۴۱ قانون تجارت، بانک آینده عملاً در وضعیت بحرانی قرار دارد و
در حالی که بانک آینده در بحرانیترین وضعیت خود قرار دارد، مدیران این بانک همچنان در تلاشند تا با شعارهایی همچون «به آینده خوش آمدید» و «آینده روشن است» افکار عمومی را فریب دهند
باید هر چه سریعتر به سرنوشت این بانک بحرانی رسیدگی شود.
فریب افکار عمومی؟
بر اساس این گزارش؛ در حالی که بانک آینده در بحرانیترین وضعیت خود قرار دارد، مدیران این بانک همچنان در تلاشند تا با شعارهایی همچون «به آینده خوش آمدید» و «آینده روشن است» افکار عمومی را فریب دهند.
اگر واقعاً این آینده روشن است، پس چگونه در «آیندهای روشن» هر روز ۳۶۰ میلیارد تومان زیان ساخته میشود؟ باید خوشحال باشیم؟! البته شاید هم شعار «آینده روشن است» فقط اشارهای به روشن شدن بدهیها و زیانهای روزافزون بانک باشد که هیچ ارتباطی به بهبود شرایط اقتصادی ندارد.
در نهایت، باید گفت که زمان آن رسیده است که نهادهای نظارتی، بهویژه بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، با تصمیماتی قاطعانه و شجاعانه بحران بانک آینده را پایان دهند. هرگونه تأخیر در این تصمیمگیری، تنها هزینههای بیشتری را بر دوش اقتصاد و معیشت مردم خواهد گذاشت و آیندهای که این بانک از آن سخن میگوید، هرگز روشن نخواهد بود.