۰
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۳۳

پیش‌بینی وضعیت امروز بورس

بورس تهران معاملات آخرین روز کاری هفته را با فشار عرضه برگرفته از تحرکات بالا به پائین بازار سه‌شنبه آغاز کرد و در دقایق ابتدایی معاملات شاهد سرخ‌پوش شدن بیش از 75 درصد نمادها و بعضا تشکیل صفوف فروش در طیفی از نمادها بودیم.
اما با گذر از یکساعت نخست و بواسطه رسیدن برخی اخبار و گمانه‌های‌های مثبت سیاسی در کنار شایعه انتشار آگهی دعوت به مجمع دو خودروساز پُرحاشیه بازار، رفته‌رفته فضا کمی رو به بهبود رفت و هرچه به پایان بازار نزدیک‌تر شدیم، از شدت عرضه‌ها کاسته و تعادل بیشتری در کلیت بازار برقرار شد.

البته کماکان تقاضا روی چند سهم بزرگ و پُرتراکنش سوار است و مابقی نمادها پیاده هستند اما در مجموع فضا کمی بهتر از انتظار پیش رفت و در نهایت 32 درصد بازار در دقایق پایانی مثبت شد. در نتیجه معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با افت 15 هزار واحدی کانال 2.8 میلیونی را از دست داد اما به نظر خیلی زود این کانال را پس خواهد گرفت. ارزش معاملات با افت 25 درصدی به 8.3 همت رسید و رقمی بالغ بر 140 میلیارد تومان از چرخه بازار خارج شد.

بازار چهارشنبه را در حالی پشت سر گذاشتیم که بسیاری از نمادها کماکان جامه سرخ بر تن داشتند و آن حرکت بالا به پائین روز سه‌شنبه موجب اضطراب و نگرانی بسیاری از معامله‌گران شده بود. البته به نظر شوک ناشی از برکناری وزیر تقریبا تخلیه شد اما به هر جهت تا مادامی که وزیر جدید و دیدگاه‌هایش برای سهامداران و بطور کل بازار سرمایه روشن نشود، حرکت در بورس سخت و چالشی خواهد بود. به‌خصوص که در روزهای پایانی سال قرار داریم و حقوقی‌ها هم برای جذب منابع خیلی اهمیت به فضای بازار نمی‌دهند و به هر قیمتی عرضه‌کننده هستند.

بنابراین از امروز با بازاری مواجهیم که شوک ناشی از استیضاح وزیر اقتصاد را تقریبا هضم‌کرده اما راهبرد و استراتژی‌های جدید دولت را نمی‌داند. لذا همانطور که طی روزهای اخیر هم اشاره شد اگر فردی که به عنوان جایگزین همتی معرفی می‌شود، روحیه مبارزه با فساد و رانت و مهم‌تر از همه اجرای سیاست اقتصاد آزاد، حذف قیمت‌گذاری دستوری و اجرای صحیح و کامل اصل ۴۴ قانون ‌اساسی را داشته باشد و در واقع دولت ادامه خط مشی و تفکرات او را پیش ببرد، خیلی زود رفتن همتی فراموش خواهد شد اما اگر جریان‌ مافیا فرمان را به دست بگیرد و از سوی دیگر شاهد پابرجا بودن ریسک‌های متفاوت و متعدد باشیم، با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد. نه اینکه، بازار رشد نکند اما کسب بازدهی بسیار دشوار و سخت و احتمالا کمتر از سایر بازارها خواهد بود. هر چند که نمودارها چنین چیزی را نشان نمی‌دهند.

اما برای هفته پیش رو چه در انتظار بازار خواهد بود. یکی از مهمترین سرتیترهای خبری روزهای اخیر، بحث مجدد درخصوص مذاکرات هسته‌ای است. یک مقام ارشد ایرانی فاش کرد که کرملین با شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی تماس گرفته تا مذاکرات مستقیم بین این و دشمن دیرینه را تسهیل کند. روسیه تایید کرد که با کمک به تسهیل گفتگوها بین ترامپ و ایران، از جمله در مورد برنامه هسته‌ای تهران و حمایت آن از نیروهای نیابتی منطقه‌ای ضدآمریکایی، موافقت کرده است.

تصور ما این است که اتفاقات روز دوشنبه (برکناری وزیر اقتصاد همزمان با استعفای دستوری ظریف) احتمالا ارتباط با موضوع مذاکرات داشته باشد. بنابراین مهمترین اخبار این هفته، اظهارنظرها و تحولات مرتبط به این موضوع است. در حوزه اقتصادی، طبیعتا نوسانات دلار رسمی و غیررسمی و نرخ بهره مورد توجه خواهد بود اما موضوع مهمتر، تعیین وزیر جدید اقتصاد است که احتمالا هر چه جلوتر برویم، گمانه‌زنی‌ها درخصوص تعیین فرد جدید بیشتر خواهد شد. در بازار هم اخبار صنایع و تحولات کدال در زمینه تجدید ارزیابی برخی شرکتها خصوصا خودرویی‌ها، دارای اهمیت بالایی خواهد بود.
 
https://akhbarbank.com/vdchwxnw.23n6wdftt2.html
تازه ترین اخبار