به گزارش
اخباربانک، بر اساس ماده ۱ این ضوابط، در صورتی که یک شخص طی یک سال شمسی (از ابتدای فروردین تا پایان اسفند) اقدام به دریافت تسهیلات نماید و مبلغ تسهیلات دریافتی از حد مجاز تعیینشده در ماده ۱ بیشتر باشد، بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی موظف به اجرای این ضوابط میباشند.
طبق ماده ۵ این ضوابط، گواهی مالیاتی صادرشده بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم تنها برای تسهیلات درخواستشده و به مدت یک سال شمسی (دوازده ماه) از تاریخ صدور اعتبار دارد.
در بخشنامه بانک مرکزی که تحت امضای سرپرست مرکز تنظیمگری و سرپرست مدیریت کل تنظیم مقررات است، آمده است که اگر فردی در یک سال شمسی (از ابتدای فروردین تا پایان اسفند) تسهیلات متعددی دریافت نماید، بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی موظفند از لحظهای که مجموع مبالغ تسهیلات دریافتی از حدود تعیینشده در ماده یک فراتر رود، برای هر فقره تسهیلات جدید، مفاد ضوابط مذکور را اجرایی نمایند.
از این رو، در زمان استعلام گواهی تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم، مبلغ هر فقره تسهیلات اعطایی با احتساب مجموع تسهیلات پرداختی در یک سال شمسی، ملاک اصلی برای استعلام خواهد بود.
این بخشنامه چه می گوید؟
یاسر مرادی، کارشناس حقوق بانکی، اظهار داشت که منظور این بخشنامه این است که از ابتدای هر سال شمسی تا پایان اسفندماه، هرگاه مجموع تسهیلات اعطایی به اشخاص از مبالغ تعیینشده فراتر رود، لازم است برای هر فقره تسهیلات جدید، استعلام جدیدی انجام گیرد.
وی اظهار داشت: در واقع، معیار برای استعلام مجموع تسهیلات پرداختی از فروردین تا پایان سال شمسی است و در ابتدای هر سال، بهطور عملی جمع پرداختی، صفر در نظر گرفته میشود.
به گفته مرادی، اعطای تسهیلات بانکی در سال ۱۴۰۳ به اشخاص حقوقی تا مبلغ یک میلیارد و ۳۶۵ میلیون تومان و به اشخاص حقیقی تا مبلغ ۷۳۵ میلیون تومان، نیازی به ارائه گواهی مالیاتی نخواهد داشت.