۰
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۵
وكيلي:

فعالیت بانک توسعه صادرات در زمان تحریم پیروزمندانه است

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در همایش سراسری مدیران این بانک با تشریح شرایط سال گذشته و برنامه های سال جاری گفت: فعالیت بانک توسعه صادرات در زمان تحریم درخشان و عملکرد آن پیروزمندانه بوده است.
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، مهندس بهمن وکیلی با اشاره به بروز مشکلات زیادی برای بانک در دوران تحریم گفت: بروز مشکلات برای بانک توسعه صادرات که در پیشانی تحریم قراردارد شرایطی را پدید آورد که توان خدمت رسانی شایسته به صادرکنندگان در برخی موارد از این بانک سلب شد.

وی درعین حال یادآور شد: تلاش بانک توسعه صادرات جای تقدیر دارد چرا که در این جنگ نابرابر اقتصادی مجموعه همکاران بانک توسعه صادرات مردانه خیلی از مشکلات را به جان خریدند و اقدامات موثر و مفیدی در حوزه هایی چون صدور ضمانت نامه، اعتبار اسنادی و نقل و انتقال وجوه انجام شد.

مدیران بانک فرماندهان جبهه کارزار اقتصادی هستند

وی خطاب به مدیران بانک توسعه صادرات گفت : به باور ما خدمات فرماندهان این جنگ اقتصادی که شما هستید بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است چرا که در جنگ تحمیلی هم دشمن و هم مکان استقرار و هدف وی مشخص بود اما در جنگ اقتصادی همواره دشمن حرکات جدیدی از خود بروز می دهد. آنها در جنگ اقتصادی تمام زوایای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور را هدف قرار می دهند و خوشبختانه نتوانسته اند به اهداف خود دست یابد.

آقای وکیلی تصریح کرد: اگر این جنگ اقتصادی که به ایران به واسطه تحریم تحمیل شد، در دیگر کشورها صورت می پذیرفت به مدت کوتاهی دچار مشکل می شدند اما به مدد حضورشما کارنامه درخشان در این دوره نصیب بانک توسعه صادرات شد.

وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ، بسیاری از موارد مندرج در این سیاستها را متوجه بانک ها بویژه بانک توسعه صادرات دانست و افزود: مهم این است که به این رهنمودها نگاه عملیاتی بشود و تلقی شعاری از آنها موجب آسیب می شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات از ضرورت تدوین برنامه عملیاتی بانک با محوریت سیاستهای اقتصاد مقاومتی سخن گفت و اضافه کرد: گرچه ممکن است عملیاتی شدن این برنامه طولانی شود اما لازم است به دور از شعارزدگی و بلند پروازی های نابخردانه بتوانیم خوداتکایی را محقق کنیم.

وی ضمن توانمند توصیف کردن ایران درعرصه تولید نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه اظهار داشت : عدم وابستگی به فروش نفت باید موجبات افزایش توان ما در عرصه تولیدات غیرنفتی و صادرات آن را فراهم سازد.

آقای وکیلی بااعلام این مطلب که " منافع کشور بر منافع بانک ارجحیت دارد" گفت : دربسیاری موارد ممکن بود بانک توسعه صادرات در شرایط تحریم بتواند سودهای کلانی را فقط برای خود متصور شود اما بانک در این زمینه متعهدانه عمل کرده است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات بااشاره به تفاوت این بانک با دیگر بانکهای تجاری اضافه کرد :خلاقیت های همکاران این بانک در دوران تحریم باعث ایجاد روشهای جدیدی در عرصه بانکداری شد و با وجود رقابت بین بانک ها همکاری سازنده بین آنها را هم رقم زد.

بانک توسعه صادرات باید ریسک های تهدید کننده خود را بشناسد

در این همایش آقای داود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با مطلبی تحت عنوان بانک توسعه صادرات و سیاست های اقتصاد مقاومتی به ایراد سخنرانی پرداخت.

آقای دانش جعفری در خصوص تسهیلات فرامرزی بانک توسعه صادرات در چارچوب اقتصاد مقاومتی گفت: این بانک باید ریسک های تهدید کننده خود را بشناسد و آنها را کاهش دهد که یکی از این آسیب ها عدم بازگشت تسهیلات ارائه شونده به طرف های خارجی است که باید به صفر رسیده و یا تقلیل یابد.

وی ضمن تشریح مفهوم اقتصاد مقاومتی اظهارداشت : بعضی از شوک های مستمر در اقتصاد ایران به ساختار آن ضربه زده است و تحریم ها نیز در این مسیر بی تاثیر نبوده است.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص قلمرو اقتصاد مقاومتی گفت: شناسایی حوزه های خطرپذیر اقتصاد ایران، پیدا کردن راهکارهای حذف ویا کاهش خطرپذیری ها و مقاوم سازی اقتصاد در حوزه هایی که خطر پذیری دارند از جمله عرصه های این مدل اقتصادی هستند.

وی تحریمهای بانکی ایران و خطرپذیری وابستگی درآمد دولت به نفت را از جمله مواردی دانست که لزوم توسل به اقتصاد مقاومتی را ضروری می کند و گفت : بیش از ۶۵ درصد درآمدهای دولت به صادرات نفت وابسته است و هرگونه تحریم خرید نفت و یا کاهش قیمت جهانی آن موجب آسیب دیدن درآمدهای دولت می شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با معرفی ریسک های مختلف مترتب بر عملیات بین المللی بانکی اظهارداشت: یکی از روشهای کاهش ریسک تقسیم آن با کشور میزبان است و با یافتن شریکی محلی در کشور مربوطه و پذیره نویسی در آن کشور، ریسک سرمایه گذاری کاهش پیدا می کند.

به گفته وی ، بسیاری از کشورها مالیات برمصرف را جایگزین درآمدهایی چون نفت کرده اند و اقتصادشان آسیب پذیر نیست.

مهم ترین وظیفه بانک توسعه صادرات تبدیل ساختار نفتی اقتصاد به ساختار غیرنفتی است

در این نشست آقای پرویز خوشکلام خسروشاهی مدیر امور برنامه ریزی و بهبود روشهای بانک توسعه صادرات به تبیین کلیات برنامه عملیاتی بانک در سال ۱۳۹۳ پرداخت و با بررسی وضعیت گذشته و موجود بانک مهم ترین وظیفه بانک توسعه صادرات را تبدیل ساختار نفتی اقتصاد به ساختارغیرنفتی برشمرد.

آقای خسروشاهی تصریح کرد: درچشم انداز ۱۴۰۴ بانک توسعه صادرات ایران، رسیدن به جایگاه اگزیم بانک برتر منطقه پیش بینی شده است.

همایش سراسری مدیران بانک توسعه صادرات( ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه ) با عنوان "تدوین سیاستها و برنامه های بانک با رویکرد اقتصاد مقاومتی" در هتل بین المللی فردوسی تهران در حال برگزاری است.
https://akhbarbank.com/vdcjyae8.uqe8hzsffu.html
تازه ترین اخبار