۰
۱۰
اخبار بانك: تغییرات گسترده در لایه مدیران ارشد بانک ها از یک سو و افزایش التهابات در ارتباط با موسسات اعتباری در حال دریافت مجوز از سوی دیگر، روزهای پایانی اسفند را به دشوارترین روزهای سال ۹۳ برای فعالان بانکی تبدیل کرده است.
ساماندهی چراغ خاموش موسسات اعتباری چقدر موفق بوده است؟
به گزارش «اخبار بانك» به نقل از تسنیم، شبکه بانکی کشور روزهای سختی را در واپسین ماه سال جاری پشت سر می گذارد؛ تغییرات گسترده ای در لایه مدیران ارشد بانک ها از یک سو و افزایش التهابات در ارتباط با موسسات اعتباری در حال دریافت مجوز از سوی دیگر، روزهای پایانی اسفند را به دشوارترین روزهای سال ۹۳ برای فعالان بانکی تبدیل کرده است. 

اگر چه با بررسی ریشه های پیدایش چنین شرایطی باید گفت بانک مرکزی نقشی در بحران های فعلی نداشته است، ولی بدون شک شیوه جدیدی که مدیران این نهاد برای تکمیل پروژه ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و مدیریت موسسات اعتباری فعال در بازار پول کشور در پیش گرفته اند در تشدید و تعمیق نگرانی های عمومی و پیچیده تر شدن مسائل نقش داشته و دارد. 

معاون نظارت بانک مرکزی در یکی از نخستین اظهارات خود پس از انتصاب، راهبرد بانک مرکزی را حل و فصل و تعیین تکلیف موسسات اعتباری فاقد مجوز به صورت چراغ خاموش اعلام کرد. اعلام این رویکرد به صورت آشکار از تغییر شیوه پر سر و صدا و عمدتا تبلیغاتی بانک مرکزی در دولت های نهم و دهم در رابطه با موسسات اعتباری بدون مجوز خبر می داد و این گونه القا می کرد که دیگر قرار نیست هر روز نام یکی از این موسسات در رسانه های عمومی توسط مسوولان بانک مرکزی برده شود و با افتخار از تعطیلی یا تنبیه آن سخن گفته شود. 

چنین رویکردی اگر چه می توانست برای ایجاد و حفظ آرامش عمومی موثر باشد، ولی اجرای نادرست آن نتایج مطلوبی به دنبال دارد؛ چرا که مدیران بانک مرکزی طی ماه های گذشته در راستای همین رویکرد از تشریح شرایط هر یک از موسسات اعتباری فعال در بازار پولی کشور خودداری کرده اند و همین سکوت، بازار گمانه زنی ها را در مورد این موسسات به شدت داغ کرده است تا جایی که در برخی شهرهای کشور و در مورد بعضی از این موسسات، نگرانی عمومی، اقدامات هنجار شکنانه ای را نیز به دنبال داشته است. 

مدیران بانک مرکزی، اما با وجود این اتفاقات و گسترش آن همچنان از تشریح شرایط این موسسات برای افکار عمومی طفره می روند. به این ترتیب کوچکترین شایعه یا شیطنت رسانه ای به بهانه ای برای نگرانی عمومی نسبت به امنیت منابع این موسسات و هجوم سپرده گذاران برای پس گرفتن پول هایشان از موسسات می شود. 

اتفاقی که این روزها در برخی شهرستان های خراسان رضوی شاهد آن هستیم به وضوح نشان می دهد که قدرت شایعات و سکوت عجیب بانک مرکزی تا چه حد می تواند به گسترش و ادامه نگرانی ها کمک کند. در چنین شرایطی به نظر می رسد مدیران بانک مرکزی باید هر چه سریعتر و به صورت شفاف به تشریح و تبیین وضعیت هر یک از این چند موسسه بپردازند تا نگرانی های عمومی با روشن شدن ذهن مردم برطرف شود. در غیر این صورت زیاد دور نخواهد بود اتفاقاتی که برای برخی موسسات افتاده است برای سایر این موسسات نیز تکرار شود.
https://akhbarbank.com/vdchm6nx.23nzzdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
هادی
نرود میخ آهنین در سنگ
این بانک مرکزی اگه به فکر مردم بود بعد از گذشت 50 روز از بحران میزان،یه حرکتی می کرد اما دریغ از یک اطلاعیه که به مردم آرامش و دلداری بده،در تب و تاب و شلوغی دم عید،مشکل ما سپرده گذاران میزان محو شد و کسی این شب عیدی به فکر ما نیست. خدای ما هم بزرگه ...
احمد
Iran, Islamic Republic of
بانک مرکزی باید هر چه زودتر مجوزهارو صادر کنه
محمد
Iran, Islamic Republic of
به نظر من که بی نهایت موفق بوده البته باید بیشتر ادامه بدن.
1)توی این مدت اعصاب همه مردم رو لااقل در خراسان بهم ریختن.
2)اعتماد مردم رو از همه بانکهای دولتی، خصوصی، موسسات گرفتن.
3) خودشون دارن میخندن.
4) راه برای اختلاسهای جدید از بانکهای دولتی باز شده.
5) درکل فاتحه اقتصاد خراسان رو خوندن.
یاسر
به نظر من تکلیف موسسه های ثامن و فرشتگان و ثامن الحجج و افضل توس تا پایان سال طبق قول بانک مرکزی تکلیف شوند؟
ارمان
دوست عزیز فرشتگان و فردوسی(آرمان)و نورو مهر اقتصاد مجوزشون صادر شده و اعلام میشه -بقیه هم همینطور فقط زمانبره
قوچانی
United States
مدیریت در جامعه ما معمولا یک بعدی است. یعنی مدیری اگر بر فرض محال قصد کار خیر و جدی در حوزه مدیریتش داشته باشد، تازه اول راه کژ است که فقط وفقط به یک بعد از ابعاد کاری خودش تمرکز می کند. مدیران بانک مرکزی هم هم! آن ها اگر هم می خواهند یا می خواستند به حساب خود مشکلی را سرو سامان دهند، با این مواضع که در مصاحبه ها اعلام می کنند معلوم می شود، به تبعات منفی تصمیمات و مواضع خود هیچ فکر نکرده اند...
محمد
مدیران بانک مرکزی خود را خدای اقتصاد میدانند و میخواهند خدایی کنند و این درحالی است که موسسات را برده خود میدانند و دنبال این هستند به موسساتی که به فکر مردم هستند و زیر بار حرف زور آنها نمیروند به هر شیوه و طرفندی که شده با تمام قدرت ضربه بزنند ولی الان ما مردم باید از موسسات حمایت کنیم و جواب بانک مرکزی را بدهیم تا هر کاری میخواهد نکند یادتان نرود همین بانک مرکزی است که با زور از مردم بابت مانده گیری اکارتهای خودپرداز و خیلی خدمات دیگه به مشتریان از مردم پول کسر میکند و همه این کا هارا بازو انجام میدهد از موسسات حمایت کنید تا مشتی کوبنده باشد بردهن بانک مرکزی
eli
Iran, Islamic Republic of
با سلام؛
من یه سوال دارم: اونایی که اون بالا نشستن و باعث و بانیه همه اینا هستن، اینارو میخونن؟؟؟؟
من خودم از مشتریان میزانم که در حال تحصیل در مقطع دکترای بازرگانیم، به شخصه روزهای اول بحران میزان با بانک مرکزی تهران تماس گرفتم گفتم با این کار دارین بخش عمده نقدینگی رو میدین دست مردم دارین فاتحه اقتصاد مملکتو میخونین چند روز دیگه به بقیه موسساتم میرسه، گفتم اون آقایونی که بالا نشستن این معادله ساده اقتصادی رو میدونن که: اگر نقدینگی دست مردم زیاد بشه تورم میره بالا!!!! اونم آخر سال.
فقط میتونم بگم برای ایران و ایرانی متأسفم.
زهرا
عزیزم هدف سیف همین .چون اسکناس تزریق نکرد که به حساب خودش جلوی تورم را بگیره.اما در عوض تا تونست به مردم از راههای مختلف فشار اورد.اقای سیف تورم خانه شما با خونه ما فرق می کنه
ای لعنت خدا به تمام کسانی که این شب عیدی برای مردم مشکل درست کردن، خدا ازشون نگذره که زندگی مردم رو به هم ریختن.
خدایا ! خودت گره از کار همۀ گرفتارها باز کن یا غیاث المستغیثین.
تازه ترین اخبار