۰
۳
يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۴
با وجود نزدیک شدن به اجرای برجام

چرا دلار میل به صعود دارد؟

اخبار بانک: برخی از کارشناسان معتقدند افزایش نرخ ارز بیشتر از اینکه تابع مسائل بیرونی باشد،تابع اتفاقات درون اقتصاد ایران است.یکی از این مسائل درونی کاهش نرخ سود بانکی است. به دلیل مصوبه کاهش نرخ سود سپرده ها بدون کاهش نرخ سود تسهیلات برخی از مردم سپرده های خود را از بانک ها خارج کرده و به سمت خرید ارز رفته اند.به نظر می رسد افزایش نرخ ارز در روزهای گذشته با کاهش نرخ سود سپرده ها ارتباط مستقیمی داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، وقتی نرخ سپرده ها کاهش یابد، وحشتی در سیستم بانکی ایجاد می شود که باعث خروج سپرده ها از بانک ها می شود. چرا که کاهش نرخ سود سپرده به تنهایی رغبت مردم برای سپرده گذاری در بانک ها را کاهش می دهد.

در اکثر کشورهای دنیا نرخ سپرده و تسهیلات از طریق مکانیزم بازار و عرضه و تقاضا تعیین می شود. نرخ سود در همه جای دنیا از تورم آن کشورها بالاتر است.با اینکه نرخ سود سپرده در کشور براساس اعلام مسوولان از نرخ تورم چند درصدی بالاتر است اما نرخ سود تسهیلات همچنان روند فزاینده دارد.

بانک مرکزی اعلام می کند تورم ۱۵ درصد است اما نرخ تسهیلات حداقل و بهترین شرایط ۲۵ درصد است، یعنی نرخ تورم با نرخ سود تسهیلات ۱۰ درصد تفاوت دارد. از سوی دیگر بانک ها به سپرده های بانکی ۲۰ درصد سود داده و نرخ سود وام های بین بانکی هم ۲۴ درصد است. یعنی یک بهم ریختگی در ساختار نرخ و هزینه منابع ما وجود دارد.

از سوی دیگر ظرف چند سال گذشته به دلیل اعمال تحریم ها علیه ایران عرضه ارز که ناشی از فروش نفت بود به یک سوم کاهش پیدا کرد، لذا قیمت ارز افزایش یافت. بنابراین تا زمانی که درآمدهای ارزی تغییر نکند، هیچ توجیه اقتصادی برای کاهش یا افزایش قیمت ارز وجود ندارد، مگر انتظارات مردم که می تواند قیمت را دستخوش تغییر کند.

مردم یکسری انتظارات دارند که نامعقول است و پس از آنکه انتظار آنها رخ نداد شرایط دوباره به وضعیت قبل باز خواهد گشت.

اما انتظاراتی هم وجود دارد که ممکن است به دلیل تجربیاتی که مردم در گذشته داشتند درست باشد و اتفاق بیافتد. مثلا زمانی که مردم نسبت به اجرای توافق نهایی هسته ای در زمان مقرر ناامید شوند، قیمت ارز افزایش خواهد یافت.

برخی دیگر معتقدند نرخ ارز به دلیل گسترش فعالیت های اقتصادی و بهبود شرایط عمومی کشور (و در نتیجه افزایش تقاضا برای ارز) افزایش قیمت داشته است.

اما دلایل دیگری هم می توان به عنوان علل افزایش نرخ ارز بیان کرد که از آن جمله فعالیت های دلالی افرادی است که در بازارهای بورس، ارز و طلا نقدینگی های سرگردان را به حرکت درمی آوردند.

وقتی بازاری با رکود مواجه می شود معمولا بازارهای موازی فعال می شوند. از این منظر مدتی بود که بازار بورس با رکود مواجه شده بود و لذا سرمایه ها به سمت بازار ارز کشیده شد.

برخی هم می گویند دولت برای تامین کسری بودجه خود نرخ ارز را افزایش داده است.

حال باید دید در هفته های آتی با افزایش تزریق ارز به بازار با وجود تنگنای ارزی دولت در ماههای پایانی سال، روند صعودی دلار معکوس می شود یا خیر؟
https://akhbarbank.com/vdchkknx.23nw6dftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
دلال دلار جیره خور تحریم
مرحبا دکتر سیف
مرحبا بانک مرکزی
دکتر سیف حرف ندارد این مرد بسیار حرفه ای عمل می کند
بنده و شرکا همواره دعاگو و ثنا گوی دکتر و همکارانشان هستیم
دولت روحاني تيم اقتصادي قوي ندارد وگرنه مشکلات موسسات و ارز خيلي ساده با مديريت صحيح و غير سياسي قابل حل بود.شايد تيم گفتگوي سياست خارجه به ظاهر قوي باشد اما نارضايتي مردمي در مديريت نادرست اقتصادي در هيچ دولتي ديده نشد که حقوق مسلم مردم مستقيما توسط دولت تضييع شود
مستضعف
جناب سیف استاد ارجمند
شما که در هر کاهش نرخ دلار خود را وسط میدان می اندازید و کف قیمت تعیین می کنید بسم الله تحویل بگیرید

بالا غیرتا در ایامی مثل این ایام هم خودی نشان داده و سقفی تعیین کنید

اخبار بانک مدیون و مشغول الذمه من هستی اگر نظرم را که حرف دل میلیون ها ایرانی است نمایش ندهی
تازه ترین اخبار