۰
۲۸
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۷
با توافق هسته ای و رونق اقتصاد، جنگ سود بانکی پایان می یابد

سپرده گذاری مردم در موسسات اعتباری افزایش یافت

اخبار بانک:طبق گزارش های میدانی، سپرده گذاری مردم در بسیاری از موسسات اعتباری از جمله موسسات در شرف تاسیس افزایش یافته است.امیدواری به دریافت مجوز، سهولت دریافت وام و سود مناسب با تورم باعث شده تا سطح سپرده گذاری در این موسسات افزایش یابد.
سپرده گذاری مردم در موسسات اعتباری افزایش یافت
به گزاش خبرنگار «اخبار بانک»، موسسات اعتباری در شرف تاسیس چند سالی است که رقابت تنگانگی با بانک ها دارند.این موسسات در دو سال اخیر فشارهای زیادی از بابت موضع گیری مسوولان تحمل کرده اند اما همچنان از سوی مردم و سپرده گذاران با اقبال مواجه می شوند.

دلیلی این اقبال چیست؟چند موضوع را می توان در کنار هم گذاشت و به نوعی به این سوال پاسخ داد.پرداخت تسهیلات در کمترین زمان ممکن و با بروکراسی کمتر،پرداخت نرخ سود مورد انتظار مشتری که بتواند نیازهای مالی آنها را تامین کند و امیدواری به دریافت مجوز رسمی از بانک مرکزی سه دلیل مهم و اساسی هستند که مردم را با وجود هشدارهای مسوولان به سمت این موسسات کشانده است.

البته در بحث نرخ سود بانکی،بسیاری از این موسسات براساس گزارش های میدانی ما، رقم ها را تعدیل کرده اند و دیگر خبری از سودهای بالا و آنچنانی نیست.

البته این بدان معنا نیست که همه موسسات سود کمتری از بانک ها می پردازند، بلکه سود های نجومی دیگر نمی دهند.یکی از اصلی ترین دلایل این امر همسو شدن با سیاست های بانک مرکزی است.

در دوسال اخیر و بویژه یکسال گذشته فشار بالایی از سوی بانک مرکزی، مجلس،قوه قضائیه و حتی کارشناسان به موسسات اعتباری غیر مجاز وارد شده است.سخن همه مسوولان نیز یکی بود، " موسسات اعتباری باید سامان یابند ".

این سخن کاملا درستی است و موسسات برای فعالیت پولی باید زیر چتر نظارتی و قانون قرار گیرند و با نظام مند شدن بتوانند نقدینگی را در مسیر درست خرج کنند.برای همین است که موسسات فعلی چون آرمان،ثامن،افضل توس،مهر اقتصاد و ثامن الحجج به نوبه خود در تلاش هستند تا بتوانند نظر مثبت بانک مرکزی را جلب کنند.چندین موسسه چون آرمان و مهر اقتصاد مجوزشان به گفته مسوولان ارشد بانک مرکزی محرز شده است و بزودی وارد لیست مجازها می شوند.

بانک های بزرگ دولتی و خصوصی در دولت قبل تحت فشار زیادی بودند. بسیاری از منابع آنها به دلیل سیاست های نادرست حیف و میل شده و یا آب رفته است.بنابراین نمی توانند از عهده بسیاری از نیازهای تولید و مردم برآیند.با اینکه این بانک ها به منابع اعتباری بانک مرکزی متصل هستند (بانک مرکزی دیگر مثل گذشته اجازه برداشت های بی محابا را نمی دهد) اما بازهم در ارایه تسهیلات کلان باز مانده اند.

اما موسسات اعتباری با وجود اینکه به منابع اعتباری دسترسی ندارند و در معرض موضع گیری هم هستند،توانسته اند تا اینجای کار خود را با شرایط وقف بدهند.اگر بگوئیم تمام موسسات اعتباری در شرف تاسیس بدون خطا هستند به بیراهه رفته ایم، اما بسیاری از آنها در در حوزه تسهیلات دهی و جذب منابع بسیار موفق تر از بانک ها کار کرده اند.

نرخ سود نیز گزینه مهمی برای تمایل مردم به این موسسات است.درست است که نرخ سود سپرده در موسسات بالاتر از بانکهاست(البته این رقم دیگر، رقم فاحش و چشمگیری نیست) ولی باید قبول کرد که خود بانک ها نیز سود بالاتری از مصوبه بانک مرکزی می پردازند و یا در قالب طرح های مختلف به مشتری هدیه می دهند.

بانک مرکزی به خوبی می داند که فشار بیش از حد بر روی بانک ها و موسسات مبنی بر جذب سپرده بدون بازی با نرخ سود در شرایط رکود و تورمی فعلی به منابع بانک مرکزی آسیب می زند.بنابراین تا حدودی به بحث پرداخت سود بالاتر با دید مهربانی نگاه می کند تا بانک های دارای حساب قرمز بتوانند وضعیت سپرده های خود نزد بانک مرکزی را سبز کنند.

یک نکته مهم را نباید نادیده گرفت که موسسات اعتباری که در حال اخذ مجوز هستند،اگر بتوانند مجوز را زودتر دریافت کنند،بطور اتوماتیک زیر چتر نظارتی بانک مرکزی رفته و دیگر خبری از سودهای شاید غیر معقول نخواهد بود، بنابراین پیش بینی می شود با مجوز دار شدن موسسات باقی مانده، جنگ سود نیز به خط پایان برسد.

همچنین با حصول توافق هسته ای، رونق اقتصادی و منابع بلوکه شده پس از چندین ماه به اقتصاد باز می گردد و بانک ها و موسسات با گردش مالی بیشتری به خدمات دهی مشغول خواهند شد.همچنین با این روند موسسات و بانک هایی که سود بالا می دهند دیگر برایشان صرفه اقتصادی ندارد که پول گران را به خزانه هایشان وارد کنند.

بنابراین رقابت سود سپرده به رقابت خدمات و محصولات تازه و دریاف کارمزد منتهی می شود.

اما فعلا با شرایط اقتصادی و تورم و رکود فعلی مردم ترجیح می دهند که برای پر کردن خلاءهای زندگی خود در موسسات یا بانک هایی سرمایه گذاری کنند که حتی دو درصد بیشتر سود بدهند.چراکه زندگی این روزها سخت تر از آن چیزی است که آمارهای ثبت شده بر روی کاغذ کارشناسان اقتصادی نشان می دهد.
https://akhbarbank.com/vdcg7w9w.ak9n74prra.html
مشاهده نظر مخاطبان
علي
Russian Federation
جاي تاسف است كشور باين همه ذخيره نفت و گاز و فلزات، مردمش در فقر زندگي كنند.
ماندم
دوست عزیز مقدار نفت ان بیشتر از اب است
بهرام
بله حرف شما درست
موسسات باید زیر چتر حمایت بانک مرکزی برن
نه زیر کفش بانک مرکزی برای شکستن کمر مثل میزان
بانک مرکزی با لگد کردن کمر سپرده گذاران و کارمندا رو شکست
سپرده گذار موسسه مالی آرمان
واقعیت این هست که احترام بیشتری در موسسات خصوصی به سپرده گذار گذاشته می شود به این دلیل که پا برجا بودن موسسه به رضایت مشتری بستگی دارد موضوعی که اصلا در بانک های دولتی وجود ندارد و برای وقت و ارزش مشتری احترام قائل نیستند.با این شیوه اداره بانک های دولتی و اختلاس هایی که در آنها صورت میگیرد دچار کسری منابع می شوند متاسفانه بانک مرکزی به جای اصلاح ساختارهای بانک های دولتی و ایجاد فضای صحیح رقابتی در این بانک ها و از بین بردن روحیه کسالت آور کارمندان بانک های دولتی که ترجیح میدهند مشتری نباشد و راحت استراحت کنند برای جبران کسری منابع بانک های دولتی به موسسات خصوصی فشار وارد می نماید
درسته , باید اصل ۴۴ خصوصی سازی در مورد بانکهای دولتی هم اجرا بشود چون مطابق قانون دولت حق ندارد تصدی گری (بانکداری) کند و بانکداری دولت خلاف قانون است وظیفه دولت واگذاری به بخش خصوصی و فقط نظارت است که نظارت از طریق بانک مرکزی اعمال میشود.
مسعود
شما که اینقد فکر سود بالا هستید بانک صادرات بنر زده به چه بزرگی که سود روز شمار 19.75 درصد .فقط موسسات مجرمن انگار دیگه.
س.م.ر
Iran, Islamic Republic of
بابا اونا بانکن نیاز به رعایت قوانین ندارن .
گیر دادن به ما ها ضعیف ها که یه چندر غاز پول تو موسسات گذاشتیم وداریم صدی دو میگیرم بخدا تولید همینه بیشتر از این پیشرفت نمیکنه چرا هی گیر دادید به سود بانکی تولید گرا و بیزینس مند ها همچنان دارن پول در میارن بیشتر از صدی شیشوهفت اون وقت گیر دادید به یه عده ضعیف که با پولشون نه میشه تولید راه انداخت نه ملک خرید نه ماشین مثلا من نوعی جوان بیست و پنج ساله سی میلیون دارم حالا من خیلی مثلا زرنگم و پولام رو جمع میکنم با این سی میلیون اگه سود بانکی نگیرم چیکار کنم شما بگید من گوشش میکنم بخداتازه الان همه مشاغل ما شاالله انقدر در میارن که راضی هستن وام با بهره صدی هفت هشت هم بگیرن
رسول
وجدانا موسسات مالی بهتر و اسانتر تسهیلات می دهند تا بانکهای دولتی من خودم تاکنون از بانک ها خیری ندیده ام جز بهانه ها و اعصاب خوردی گرچه سود بیشتر می گیرند ولی بااحترام موسسات وام می دهند
Iran, Islamic Republic of
من خودم کارمند موسسه هستم با گرفتن مجوز خیال مشتری و پرسنل راحت میشه و باز هم خدمات و احترامی که برای مشتری قائلند رو بیش از بیش مورد توجه قرار میدن.
احسان
Iran, Islamic Republic of
چی شده باز بانک مرکزی داره از موسسات دفاع میکنه .هیچ وقت بانک های دولتی و خصوصی رو نمیشه با موسسات مقایسه کرد در هیچ زمینه بانک ها از موسسات برتری ندارن به جز مجوز بانک مرکزی که خدا رو شکر موسسات به این مهم دارن دست پیدا میکنن.موسسه آرمان دوست داریم.
مهدی
Iran, Islamic Republic of
باتشکر از تحلیل قشنگ اخبار بانک
من برای گرتن تسهیلاات باره ها به موسسه ثامن الحجج رفتم وبا تکریم واحترام زیاد از ان ها تسهیلات گرفتم اما هروقت به بانکها رفتم متاسفانه با پز عالی ودست خالی از شعبه ای که در ان پول داشتم مواجه شدم دست مسئولین موسسه ها خصوصا ثامن الحجج درد نکنه که همیشه کمک حال ما بوده اند
اخباربانک چرا اینقدر خبرهات از موسسه میزان کم شده؟
الا
همه دستشون تو یک کاسه است
به فکر ملت نیستن من که از بانک مزکزی نمی گذرم اگه درست اطلاع رسانی میکرد من 100 میلیون پولی که با هزار بدبختی به هوای گرفتن وام تو بهمن 93 به حساب میزان نمی ریختم . به خدا محولشون می کنم.
محمدذوالفقار
Iran, Islamic Republic of
تآییدحرف ایشان
بانک مرکزی و ... همه فعلا توسط نمایندگان مجلس تو فشار هستند که چرا بی تدبیری کردند
عزیز دستگاه رمزیاب برای بانک پنجاه تومن درمیاد میده به شما سی وپنج.این ربطی به فهال سازی نداره.
اتفقا جای هیچ تعجبی نیست اگر بود آمارپورشه سوارای ایران اینقدر زیاد نبود!اینجا حق خوردن زیاده
مهدی
Iran, Islamic Republic of
باسلام به اخبار بانکی ها
واقعا درست گفتین من بارها به بانک ملی که خودم حساب دارم برای وام مراجعه کردم اما با پزعالی کارکنان ودست خای برگشتم اما هروقت با شعب موسسه ثامن الحجج مراجعه کردم بامحبت از طرف انها مواجه وتسهیلات لازم را در کمترین زمان به من پرداخت کردند از اونها متشکرم
Iran, Islamic Republic of
وقتی بانک ها در روز روشن از مردم دزدی می کنند و اسم این کار رو هم ارائه خدمات می گذارند واقعا جای تاسف است که بانک مرکزی آن ها مجاز و موسسات را غیر مجاز می داند.
بعنوان مثال، در بانک صادرات هزینه افتتاح حساب دو هزار تومان است، اما به چه دلیل و با چه مجوزی این پول از مردم بینوا اخذ می گردد، الله اعلم!
همچنین هزینه فعال سازی اینترنت بانک در بانک صادرات 35 هزار تومان است، بله 35 هزار تومان!!! در صورتی که این خدمت باید به صورت مجانی فعال سازی شود، واقعا آیا این اسمش دزدی نیست؟؟؟ مسولین کجایید؟
آیا هزینه اختلاس سه هزار میلیاردی بانک صادرات را هم مردم باید بپردازند؟
United States
اون دوهزارتومان رابابت تمبر حسابی که بازمی کنی می گیرن
جواد
ایشالا مجوز ثامن الحجج بزودی زود صادر میشه
ممنون از اخبار بانک عزیز که خبرای خوبشو مثل همیشه داره میزنه
سپرده گذار موسسه ثامن الحجج(ع)
موسسه ثامن الحجج (ع)موسسه خوبیه ایشالا اونم بزودی بادرایت مدیریت خوبش مجوزشو از بانک مرکزی بگیره وخیال سپردهگذارانشو راحت میکنه
کارمندمیزان بربادرفته
بله دیگه موسساتی مثل میزان بدبخت بیان وپول مردم وجمع کنن کارمنداش واسه مردم خم وراست شن اونوقت بانک مرکزی محترم یه شبه باسیاستهای الحق به جاش اوناروبزنه زمین وپول مردم وبزوربکشونه سمت بانک ها افرین بشما که مردم وخرفرض کردید
سپرده گزار
Iran, Islamic Republic of
موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج(ع) یکی از بهترین موسسات کشور است که در زمینه اقتصاد و اشتغال کشور دست کمک دولت بوده است و همیشه مطابق با سیاست های دولت پیش رفته است.
بنده یکی از سپرده گزاران این موسسه هستم و بسیار راضی هستم که پولی که در این موسسه سپرده کردم با پولم کارخانه راه اندازی شده است و در اقتصاد و اشتغال جوانان کشورم سهیم هستم و سودی که میگیرم حلال ترین سود است.
خدا مسئولین این موسسه و خاصه جناب دکتر میرعلی را حفظ و سلامتی ایشان را از خداوند خواستارم.
از اخبار بانک به خاطر خبرهای شفاف و خوبش ممنونم.
خواهش میکنم یک گزارش میدانی از مردم کشور در خصوص عملکرد موسسه اعتباری ثامن الحجج(ع) بگیره و در سایت وزینش درج کنه.
Iran, Islamic Republic of
سایت محترم اخبار بانک لطفا در خصوص جلسه مورخ 23/4/94 که بنا بود درکمیسیون مجلس در خصوص رفع مشکلات سپرده گذاران سرگردان میزان انجام شود گزارش تهیه ومنتشر نمایید .
اتابک چگینی راد
Iran, Islamic Republic of
چون بانک ها همه سود را برای خودشان می خواهند سود ناچیز به سپرده گذاران می دهند . حتی پول خدمات مثل تمبر و کارت شتاب و پیامک هم میگیرند برا همین مردم ریسک پذیر شدند وبسوی موسسات میروند
سلام.کاملا با توضیحات داده شده مبنی بر سخت بودن معیشت مردم.واینکه دولت توجهی به این قضیه نمی کند.
تازه ترین اخبار