۰
۳۳
اخبار بانک: معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت:‌ امرار و معاش از طریق سپرده گذاری در بانکها در هیچ جای دنیای معمول و به نفع کشور نیست.
امرار معاش با سود سپرده‌های بانکی هیچ‌ جای دنیا معمول نیست
به گزارش اخبار بانک به نقل از خبرآنلاین، پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره تصمیم خودجوش بانک‌ها مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی از ۱۸ به ۱۵ درصد گفت:" پیام این اقدام ایجاد تطابق بیشتر میان نرخ‌های سود با واقعیت‌های اقتصاد کلان است که آثار مثبتی را در جنبه مصرف و سرمایه‌گذاری در خانوارها و سرمایه‌گذاری بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی در کشور دارد".

در ادامه مدیرعامل بانک مسکن در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش نرخ سود سپرده بر قیمت مسکن تأثیر دارد؟ گفت: "با کاهش نرخ سود سپرده بخش واقعی اقتصاد به ویژه ساخت مسکن نیازی نیست با سود سپرده‌های بانکی که بدون ریسک بازدهی بالایی دارد رقابت کند".

محمدهاشم بت شکن افزود: "اکنون انبوه‌ساز می تواند بجای سپرده‌گذاری پول خودش، ‌واحدهای نیمه تمام خود را تکمیل کند. با کاهش نرخ سود تسهیلات هم طرف عرضه و هم طرف تقاضای مسکن تقویت می شود و در نتیجه به تدریج شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود".

مدیر عامل بانک مسکن گفت:" با توجه به اینکه بخش مسکن چند سال در رکود و ثبات قیمتی است کاهش نرخ سود تسهیلات به تدریج بر روی قیمت‌ها اثر می گذارد و روند معاملات را بهتر می کند".

در ادامه قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: "شرایط فعلی بازار مسکن ما به گونه‌ای است که میان عرضه و تقاضا تعادل مطلوب و به میزان کافی عرضه وجود دارد. امسال علائمی از رونق ملایم غیر تورمی در بازار مسکن مشاهد می شود که می‌تواند بسیاری از فعالیت‌های وابسته را به حرکت وا دارد".

قربانی گفت: "کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات زمینه را برای تسهیل دوره رونق فراهم می‌کند امّا دچار تلاطم یا افزایش و جهش قیمت نخواهیم شد همان‌گونه که کاهش نرخ سود از ۲۰ به ۱۸ درصد تأثیر زیادی نداشته است. با توجه به تک رقمی شدن نرخ تورم هنوز هم نرخ سود سپرده‌های بانکی بیشتر از ۵ واحد درصد از تورم بالاتر است".

قربانی افزود: "کاهش نرخ تورم ، نرخ رشد اجاره‌بها را هم در سال های آینده کم خواهد کرد".

وی با بیان اینکه ‌علاوه بر کاهش نرخ سود سپرده باید نرخ سود تسهیلات هم کاهش یابد، گفت: "بانک مرکزی در حال رصد بازار است و در آینده نزدیک این موضوع اتفاق خواهد افتاد".

قربانی افزود:" بانک مرکزی در یک تا ۲ جلسه آینده شورای پول و اعتبار،‌ گزارش لازم را به این شورا ارائه خواهد کرد و تصمیم لازم با رعایت همه ملاحظات اتخاذ خواهد شد و بانک مرکزی در این جهت اقدم خواهد کرد".

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: "اقتصاد ما بانک محور است و تأمین مالی خارجی و بازار سرمایه در سال های اخیر محدودیت زیادی داشته و همه بار بر روی نظام بانکی بوده است".

وی درباره تأثیر کاهش نرخ سود سپرده های بانکی بر روی بازار ارز و طلا گفت: "پیش بینی ما این است که نرخ تورم سال ۹۵، تک رقمی خواهد بود".

قربانی افزود: "اکنون هم نرخ سودهای سپرده بانکی به اندازه کافی جذابیت دارد و نرخ سود سپرده‌های بانکی منطقی‌تر شده است و تلاطم نخواهد داشت".

در ادامه نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در ارتباط تلفنی با این برنامه، مطالبات معوقه بالا، بدهکاری فراوان دولت به نظام بانکی، رقابت ناسالم با مؤسسات مالی غیر مجاز، صورت‌های مالی غیرشفاف و بنگاه‌داری بانک ها را از جمله مشکلات بزرگ نظام بانکی برشمرد.

پدرام سلطانی گفت: در این شرایط کاهش نرخ سود بانکی باید به نفع اقتصاد کشور و بخش واقعی اقتصاد باشد امّا در عمل چنین نیست زیرا شکاف تأمین مالی در کشور را به شدت افزایش خواهد داد.

وی ادامه داد: تعادل عرضه و تقاضای تسهیلات به هم خورده و بخش کمی از نقدینگی، قابل عرضه به بخش واقعی اقتصاد است.

سلطانی افزود: در حالی که حجم نقدینگی کشور بیش از یک تریلیون و ۵۰ هزار میلیارد تومان است امّا مانده بدهی نظام بانکی رقمی در حدود یک سوم این میزان است سؤال اینجاست که بقیه نقدینگی در کجاست.
https://akhbarbank.com/vdcfv0dj.w6djxagiiw.html
مشاهده نظر مخاطبان
مرتضی
Romania
صدات از جای گرم بلند میشه .همه مثل شما حقوق های چند میلیونی نمیگیرند
محسن
خیلی چیزها معمول نیست . مثلا شش ماه یک معلم بیکار باشد ولی حقوق بگیرد .نفت مال تمام مملکت باشد عده ای به نام کارکنان صنعت نفت حقوقهای انچنانی بگیرند . در بازار ازاد مخصوصا مغازه دارها کاسبی کساد باشد که پول نان خانه را بزور در بیاوری در همان زمان تمام حقوق کارمندان اضافه شود . وغیره
معلم
تا کور شود هرانکه نتواند دید...حقوق معلمها رو میگم که شش ماه کار میکنند و. دوازده ماه حقوق میگیرند
محسن
منظورم مقامات کشور هستند که دارند حقوق بیکاری می دهند.چون عدالت نهج ابلاغه این را نمی گوید
محمد
همین که اعتراف کردی کافیه معلم عزیز بقیه ان با مسئولان کشور اسلامی
شهروند
Iran, Islamic Republic of
به خدا شما دلتون خوش
آخه پول و سرمایه از بانک بیاد بیرون بره سمت کدوم تولید و صنعت اصلا چیزی از تولید باقی مونده با این کار همه میشن دلال و واسطه که سودهای بیشتری از بانک داراه
حالا در آینده ببینید نتیجه کار چی میشه با این حجم واردات و قاچاق همه میشن واسطه گر و دلال
در کل ما همون بدبخت و بیچاره
ایرانی
راستش آدم گیج میشه , اون روزایی که تورم نزدیک 40 درصد بود و همه چیز داشت به شدت گران میشد سود 20 درصد و بعد 18 و بعد 15 درصدی به مردم می دادند و به هیچ عنوان از این صحبتها که امروز می شنویم کسی به زبان نمی آورد . حال که تورم پایین آمده و البته اون چیزی که مردم احساس میکنند با اون چیزی که اخبار می گوید متفاوت است , هر روز با پول مردم بازی می کنند ....فکر میکنید اگر دوباره ارز و طلا رو به رشد بشوند این بار مردم پولشون رو در بانکها نگه خواهند داشت ....من فکر نمیکنم
شاكي
پس لابد يك شبه دلار هزارتوماني بشه سه هزار تومان معموله و بنفع مملكته
موافق ناامید
من کاملا با شما موافقم اما وقتی در زمان گرفتن تسهیلات (وام) از بانک هایی چون صادرات و برخی دیگر بخشی از مبلغ فریز میشه تا در عمل نرخ سود تسهیلات بالاتر از نرخ دستوری باشه اقدامات شما بی فایده میشه.
این که یک شبه ارزش پول ملی را یک چهارم کنند کجای دنیا معمول است؟ اینکه پراید بیست سال پیش بی کیفیت را بیست وچند سال پیش از خط خارج شده را به زور انحصار به مردم بالای بیست میلیون قالب کنند کجای دنیا معمول است؟ اینکه با تورم بالای ۴۰ درصد سود ۲۲ درصد ببدهند کجای دنیا معمول است؟ این که مدیر یک شرکت ورشکسته دولتی پاداش دویست میلیونی بگیرد کجای دنیا معمول است؟ اگر بخوایم بنویسیم که مثنوی هفتاد من می شود....
مرسی
علي
Russian Federation
افرين و درود به جواب شما
کو گوش شنوا و چشم بینا , اینا تو خواب هستند
United Arab Emirates
احسنت !
اصغر
Iran, Islamic Republic of
عالی گفتی کجای ما شبیه اوناست که اینمون شبیه باشه
احسان
اره راست میگن گرفتن حقوقهای چند صد میلیونی و اختلاسهای میلیاردی و دزدیدن دکل نفتی و خوردن پول سپرده گذارها تو کل دنیا معموله!
منتظر
Iran, Islamic Republic of
یه زمانی منپیش خودم میگفتم فراعنه چگونه حکومت می کنند .خب یه نفر اونو بکشه ! حالا دارم می بینم ! فرعون بالای هرم است! این میونه اونقدر نون به نرخ روز خور هست کهاگه بهشون پست وپول ومقام بدن! از صبح تاشب این حرف های صد من یه غاز رو می زنن! همشون سر وته یه کرباسن! خوشتیپ! اتو کشیده! با فن بیان وکلام بی مایه عوم فریب! ولی یه چیزی رو فراموش کرده اند! خدا دو تا جهان خلق کرده یکی دنیا! که جایگاه جولان حضرات است ودیگری قیامت! که دیگه حرف مفت خانمان براناز وزندگی خراب کن ! توش زده نمی شه!
Iran, Islamic Republic of
برادر قيامتت مارو كشته !!!!!!!!فكر ميكني اينا قيامت ميشناسند.الان كلي باعث انبساط خاطرشان شدي.
مجید
United States
با سلام به معاون اقتصادی دولت سوال من از جنابعالی این است ایا شرایط ما با ممالک دیگر مشابه است گرانی بیکاری جوانان عدم حقوق مناسب برای بازنشتگان
تو هم که با من لجي اخبار بانک هرچی میگم چاپ نمیکنی.کدوم کشور مسولینش مثل کشور ما حقوق میگیرن که این کامرون مثل اونا باشه
United States
حقوق نجومی در شرایط بحران اقتصادی همه جای دنیا معموله!
یکی به من بگه تورم رو چطور حساب می کنن؟
زمانی که تورم 40 درصد بود با الان که زیر 10 درصد هست زندگی مردم چه تغییری کرده؟ چه کالایی ارزانتر شده؟
یا ما تو ایران نیستیم یا مسئولینی که تورم رو حساب میکنن، به جای ایران یه کشور دیگه رو در نظر می گیرن
چیزی که همه دارن میبینن فقط گرانیست.
واقعا نوع محاسبه نرخ تورم چه جوریه؟
چرا ما پایین اومدن نرخ تورم رو احساس نمیکنیم.
ویزیت پزشک متخصص تا چند روز پیش 25 تومان بود. الان شده 35 تومان.یعنی چند در صد افزایش؟؟؟!!!دارو،ارزاق عمومی و.... همگی به شدت گرون شده..
والا ما که گیج شدیم.
اخذ سود وام وتسهیلات 20درصد به بالا در کجای دنیا معمول است؟؟
حسام الدين
لطفا ایران را با هیچ‌ جای دنیا مقایسه نکن اخوی. در هیچ‌ جای دنیا مدیرانی مثل شما حقوق نجومی نمی گیرند.
شهروند
Iran, Islamic Republic of
اگر امرار معاش با سود بانکی هیچ کجای دنیا رایج نیست اینکه درآمد رو به ریال در بیاری و هزینه رو به دلار خرج کنی که البته فقط در ایران رایجه!
عزیز جان یه فکری به حال شرایط کسب و کار تو کشور بکنید خودبخود پول ها از سپرده ها خارج شده وارد چرخه اقتصاد می شه با صحبت ها و ژست های پوپولیستی تو این مملکت رونق اتفاق نمی افته چند دهه است که فقط بازی با کلمات راه افتاده این کشور کارمی خواد حرف زیاد زده شده
این چه اقتصادی است که بر محور بازار مسکن میچرخد؟
حسين
همه جاي دنيا با اين امار ملتش بيكار نيستن، جنس مديران ما از جنس ادم فضايياست برا همينه ملتو درك نميكنن
بهروز
شاید مسکن را گران نکند ولی قطعا اجاره ها را بالا خواهد برد.
شاهین
اقا با سود بانکی چکار دارید. حالا همه مشکلات و مصیبتها و اختلاسها و حقوقهای نجومی و فسادها همش حل شد فقط مونده سود بانکی رو بیارید پایین؟
اخه با این اقتصاد تعطیل و فلج و مرده ایران مگر کسی عقلشو از دست داده که پولشو بیاره وارد اقتصاد بکنه.
حالا هی سود رو کاهش بدین و ملت رو از این بدبخت تر بکنید.
حاج محمد
در کجای دنیا در شش ماه همه چیز 300 درصد تورم داشت که در ایران اینگونه شد اون موقع کجا بودند اقایون این حرفها رو بزنند که ارزش پول ملی در یک سال سه برابر کاهش داشته است شما اول زمینه تولید و کار و کسب رو مهیا کنید بعد از تورم یک رقمی و کاهش سود بانکی حرف بزنید.

مخارج ما به دلار محاسبه میشه و درامد های ما به ریال حداقل جوری حرف نزنید که بقیه مردم هیچ چیزنمیفهمند
Romania
توی مملکت هیچ وقت به نفع مردم کاری انجام نمی دن فقط سود خودشونو در نظر میگرن
وقتی کانتینر کانتینر کالا به صورت قاچاق وارد کشور میشه،
وقتی از تولید داخلی هیچ حمایت و تسهیلاتی داده نمیشه و با انواع و اقسام گرفتن مجوز از سازمان های مختلف روند تولید کند یا متوقف میشه،

وقتی جلوی واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارد گرفته نمیشه، وقتی محصولات کشاورز با حداقل قیمت خریده میشه،

وقتی تسهیلات بالای 24 درصد به مردم داده میشه،
مثلا بانک مسکن برای وام 50 میلیون تومانی میگه حدود 10 میلیون تومان اوراق خریداری کن و بام بازپرداخت 15 درصد که در مجموع با اون 10 میلیون تومان نرخ بازپرداخت بهره بالای 24 درصد میشه، که عملا کلاه سر مردم میذارن،

وقتی صادرات به میزان قابل قبول نداریم و ارزش ارز خارجی سه برابر میشه

من هم به این فکر میفتم که از طریق سود سپرده بانکی به فکر امرار معاش بیفتم
تازه ترین اخبار