۰
اخبار بانک: مدیرعامل شرکت ۲۸ میلیارد تومانی پاکدیس آخرین وضعیت مالی و عملیاتی این شرکت فرابورسی وابسته به بنیاد را اعلام کرد. زمان عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام برند معروف ساندیس، بین فردا تا سال بعد اعلام شد.
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، در پی درج نماد شرکت پاکدیس در بهمن سال گذشته به عنوان شصت و سه و چهارمین شرکت بازار دوم معاملات فرابورس، این شرکت پیش از ظهر امروز با برگزاری جلسه معارفه ایی که فقط مدیرعامل آن حضور داشت، آخرین وضعیت مالی و عملیاتی آن تشریح شد. 

در این جلسه ،در مورد زمان عرضه اولیه 10 درصد سهام این شرکت، اعلام شد این عرضه ممکن است بین فردا تا سال بعد باشد.

این شرکت دارای سرمایه اسمی 28 میلیارد تومانی و از زیر مجموعه های بنیاد مستضعفان است که برای سال مالی اسفند جاری ، 292 ریال سود پیش بینی کرده و در عملکرد 4 ماه اول سال ، قادر به تحقق 59 درصد معادل 173 ریال از سود شده است.

توضیحات مدیرعامل از برند معروف ساندیس

براساس این گزارش، ناصر صمدی مدیر عامل "غدیس"گفت: این شرکت درسال 49 تاسیس و در سال 53 بهره برداری شده و با تغییری که بعد از انقلاب در اساسنامه بوجود آمد به غیر از الکل صنعتی ،آبمیوه ،کنسانتره و پوره به سبد محصولات اضافه شد. بنای آبمیوه در کشور با برند ساندیس در این شرکت ایجاد شده و در سال 68 انحصارا خط تولید کنسانتره را برای اولین بار در کشور آورده است.از سال 87 نیز ابمیوه گازدلر را تولید کرده است.

وی ادامه داد: قبل از سال 88 متوسط تولید به 20-25 میلیون لیتر می رسید اما با جهش جدی در میزان تولید و فروش شرکت این عدد هرسال دو برابر شده و به 110 میلیون لیتر رسید. یعنی 110 میلیارد به 140 میلیارد تومان در فروش رسیده است.

به گفته این مقام مسئول ، نواوری در بسته بندی ، تنوع محصول ، بازاریابی و ایجاد سیستم های پخش مویرگی، این شرکت را متحول کرد به طوری که بر اساس  صورت های مالی 4 سال گذشته، متوسط فروش بین 125-140 میلیارد تومان و با سود بیش از 8 میلیارد تومان بود. به همین دلیل پیشنهاد شد این شرکت وارد بورس شده و قسمتی از سهام ( 10 درصد در عرضه اولیه و 10 درصد یک سال پس از عرضه اولیه) واگذار شود.

صمدی درباره طرح های توسعه هم اعلام کرد: با توجه به افزایش سطح آگاهی ، سلامتی و عدم مصرف مواد نگهدارنده و همچنین توانمندی شرکت در محور کشاورزی سیب و انگور و دارا بودن 4 کارخانه در سردشت ،سلماس، کرمان و ارومیه ، یکی از برنامه ها تجهیز خط تولید اسپتیک است که قسمتی از آن در سال جاری اجرا شده و فرایند آبگیری از سبزیجات و تغلیظ و پرکن های روز در بسته بندی مقوا در دستور اجرا قرار دارد.

وی در مورد سهم شرکت در بازار گفت: طبق آمار یورو مانیتور ، از حدود 10 لیتر سرانه مصرف ابمیوه در کشور، شرکت پاکدیس حدودا 15 درصد این حجم را پوشش می دهد. همچنین حدود 28 لیتر سرانه مصرف مربوط به محصولات گازدار است که پاکدیس 42 درصد آن را عهده دار است. سن ایچ، رهبر بازار آبمیوه تترا پک است. تکدانه ،تاک بهنوش ،دلستر و برند ایستک دیگر رقبای بازار آبمیوه گازدار این شرکت هستند.

وضعیت مالی "غدیس"

وی در مورد وضعیت مالی شرکت هم توضیح داد: پاکدیس با سرمایه 28 میلیاردتومانی، دارای دو سهامدار عمده شامل شرکت مادر توسعه صنایع غذایی سینا و بنیاد مستضعفان با 51 و 49 درصد است که در6 ماهه سال جاری حدود 82 میلیارد تومان فروش و 10 میلیارد و 700 میلیون تومان سود قبل از کسر مالیات داشته است.

این مدیر افزود: ارزش روز دارایی ها حدود 78 میلیارد تومان در کل کارخانجات پاکدیس ارزیابی شده که از این رقم 46 میلیارد تومان بدهی بانکی با سود 18 و 22 درصد است. بدهی مالیاتی نیز بروز بوده و تا سال 93 همه چک ها پرداخت و مفاصا حساب هم اخذ شده است. بدهی مالیاتی سال 93 شامل مالیات ابرازی 2.1 میلیارد تومان و مالیات تشخیصی 1.6 میلیار تومان است که تا دو ماه دیگر نهایی می شود. بدهی سال 94 هم رسیدگی نشده است.

به گفته وی جمع بودجه سال جاری حدود 2.5 درصد از کل فروش یعنی 3.5 میلیارد از 150 میلیارد تومان است.

وی در پاسخ به این سوال که میانگین  درصد حاشیه سود شرکت چه میزان است؟ اظهار داشت: در 6 ماهه اول  که فصل پرفروش است بین 11-12 درصد اما در 6 ماهه دوم که فصل سرد است و مصرف نوشیدنی افت می کند سود به 7-8 درصد تعدیل می شود.

وضعیت صادرات و افزایش سرمایه

مدیرعامل پاکدیس در مورد صادرات به کشورهای همسایه هم توضیح داد: چون قسمت عمده محصولات نهایی، آب است، هزینه حمل اجازه نمی دهد مسافت دور طی شود. بنابراین عمده محصولات به عراق و افغانستان صادر می شود اما مواد خام یا کالای نیمه ساخته بصورت اسپتیک در بشکه های 220 کیلویی به روسیه صادر می شود. در دهه 90 نیز به کشور آلمان صادرات انجام شده  اما چون تیراژ محصول نهایی بالا رفته و کنسانتره بیشتر در تولید داخل مورد استفاده قرار می گیرد، کمتر صادر می شود.

صمدی درباره برنامه افزایش سرمایه هم توضیح داد: برای توسعه خط تترا پک، 20 میلیارد تومان از منابع داخلی و سهامدار در نظر گرفته شده که با افزایش سرمایه  در سال 96 محقق خواهد شد.

اثر تک نرخی شدن ارز بر شرکت

وی درمورد اثر تک نرخی شدن ارز گفت: روی هم رفته چون قیمت تمام شده محصولات در واردات از صادرات بیشتر است بنابراین  اثر تک نرخی شدن ارز در شرکت پاکدیس بر واردات منفی و در صادرات مطلوب خواهد بود.

https://akhbarbank.com/vdcfcmdj.w6dcmagiiw.html
تازه ترین اخبار