۰
۴
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۴

خودزنی به سبک بانک ایران زمین!

مسعود کوهیان

خط ویژه آخرین ساخته مصطفی کیایی سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران جشنواره فیلم فجر را با اما و اگرهایی ربود.
سیمرغی که قرار بود بر شانه عصبانی نیستم رضا درمیشیان بنشیند اما به دلایل نامعلومی مسیر پروازش را تغییر داد.
خط ویژه علیرغم شوخی‌های گزنده و جذاب برای تماشاگران، ایرادات زیادی داشت که بنا ندارم مسائل ساختاری فیلم را به چالش بکشم.
نکته‌ اصلی که در این فیلم توجه‌ام را جلب کرد، کلاهبرداری بانکی، هک وب‌سایت یک بانک و آسیب‌پذیری حساب‌های یک بانک است.
هرچند هکر حرفه‌ای که سابقه نفوذ به سایت سازمان سنجش آموزش کشور را دارد این کار را کرده است اما اینکه بانک ایران زمین حاضر شده است لوکیشن مربوط به شعبه در این بانک فیلمبرداری شود و چند بار لوگوی بانک ایران زمین نیز به صورت واضحی نشان داده شود تأمل برانگیز است.
مسئله مهم دیگر حضور کارکنان فاسد در بانک (در فیلم) است که باعث لطمه به حیثیت حرفه‌ای پرسنل بانک ایران زمین شده است.
رئیس شعبه همدست فردی رانتخوار و صاحب نفوذ است که برای پرداخت وام ۱۰میلیارد تومانی رشوه گرفته است.
کارمند بانک (هانیه توسلی) با توجه به محلی که نشسته است گویی که از پرسنل سمت دار و قاعدتا از اشخاص قابل اعتماد بانک است. این کارمند شعبه برای هک حساب مشتری رانتخوار همدست شخص اول داستان (هکر) است و برای رسیدن به ۱۰میلیارد تومان تمام تلاش خود را می‌کند. از غیبت یکباره از محل کار تا دزدیدن بنز ماشین عروس در وسط مراسم.
همچنین نفر از کلیدی‌ترین و قابل اعتمادترین کارکنان یک بانک تو زرد از آب درآمده‌ و هر دو شریک دزد شده و کوچکترین احترامی برای قافله (محل کار خود) قائل نیستند.
نکته دیگری که به اعتبار بانک ایران زمین به عنوان حامی مالی این فیلم لطمه وارد می‌کند، پرداخت وام در این بانک به اشخاص صاحب نفوذ است. مشتری چنان قدرتی دارد که در شعبه بانک بر سر رئیس و کارمند شعبه فریاد می‌کشد و بدترین ادبیات را در گفتگو با ایشان دارد، گویی کارمند بانک علاوه بر ارائه خدمات بانکی به مشتری وظیفه شنیدن الفاظ ناشایست او را هم دارد.
بیننده ناخودآگاه به این می‌اندیشد که یک بانک امنیت اطلاعات ضربه پذیری دارد، کارکنان ناصالحی دارد و مشتری ارزشمند آن فردی ناسالمی است. البته برای افراد جامعه بی شک این وضع قابل تطبیق به کل نظام بانکی و کارکنان و مشتریان کلان بانک ها است.
مشخص است بانک ایران زمین حمایت مالی از این فیلم را برعهده گرفته است. می‌شد خط ویژه در شعب بانک ایران زمین فیلمبرداری بشود اما لوگوی آن نشان داده نشود.
در این صورت بانک ایران زمین هزینه ای برای یک ضد تبلیغ تمام عیار پرداخت نمی‌کرد و حتی می‌توانست هزینه اشغال شعب خود برای فیلمبرداری را از تهیه کننده فیلم (منصور لشکری قوچانی) دریافت کند!
https://akhbarbank.com/vdceze8w.jh8wpi9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
ظاهرا نوسینده مقاله اصلا فیلم را ندیده و فقط دنبال نوشتن مقاله بوده است.
بانک ناسالم ، بانکی است در آن لوگوی هیچ بانکی نیست و جرم در بانک ایران زمین کشف می شود.
علی
United States
دقیقا درسته . من هم فیلم رو دو بار دیدم . رییس شعبه خلاف کار و پرسنلش در یک بانکی هستند که مشخص نیست کدوم بانکه . زمانی ما لوگوی بانک ایران زمین رو می بینیم که اون افراد می خوان برن و از حسابشون در شعبه خودشون پول برداشت کنند . بخاطر همین هم هست که رییس شعبه خلاف کار از این بانک به اون بانک می ره . فکر کنم نویسنده این مطلب هم با بانک مشکل داشته هم خود آقای قوچانی رو می شناسه چون اسمش رو تو مطلبش آورده و یک علامت تعجب هم بعدش گذاشته .
reza akbari
United States
فیلم دارای ریتمی تند و کشش دار است . بخاطر همین برای مردم عادی آرم بانک ایران زمین خیلی به چشم نمی آید . مخصوصا که کاملا مشخص است زمانی که این گروه نیاز به نقد کردن و یا جابجایی پول های خود و نیاز به عملیات بانکی در شعبه را دارند به بانک ایران زمین مراجعه می کنند. ما در صحنه ای که مدیر فاسد بانکی و کارمند خانم را می بینیم هیچ نشانی از آرم بانک ایران زمین مشاهده نمی کنیم .
فارغ از این مطلب اگر هم به خواهیم به متن فوق صحه بگذاریم ، آن قدر این تبلیغ که در مطلب بالا آمده ضد تبلیغ و بر علیه بانک ایران زمین نیست .
مهدی پناهی
United States
من هم عقیده ام اینه که بانک ایران زمین صادقانه شرایط سیستم بانکی کشور رو که می تونه آسیب پذیر و قابل نفوذ باشه بیان کرده . اگر اینگونه نبود که اون اتفاق 3000 میلیاردی نمی افتاد . حداقل این شهامت رو بانک ایران زمین داشته که این رو بیان کنه و صادقانه رفتار کنه .
تازه ترین اخبار