۰
چهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۲
بین الملل/

مدیریت ریسک بانکداری اسلامی به کمک تکنولوژی در مصر

با توجه به سختی قوانین بانکداری اسلامی و بالا بودن میزان خطر در معاملات بدون ربا یا همان بهره پول، بانک اسلامی فیصل مصر از این پس از تکنولوژی برای دقت در معاملات و پرهیز از ریسک استفاده می¬کند.
مدیریت ریسک بانکداری اسلامی به کمک تکنولوژی در مصر
به گزارش گروه بین الملل «اخبار بانک»، با افزایش تقاضای خدمات بانکداری اسلامی، بانک اسلامی فیصل مصر مدیریت ریسک خود را برای تامین نیازهای منحصر بانکداری وابسته به اخلاق تغییر داده است.

بانکداری اسلامی در خاورمیانه و دیگر مناطق طرفداران زیادی پیدا کرده است. بخشی از این روند به دلیل جایگاه اخلاقی آن است. قواعد کلی بانکداری اسلامی بهره، معاملات محصولات مربوط به فساد چون الکل، قمار، فروش سلاح و تنباکو را حرام می داند. بعلاوه، فعالیت تجاری باید بر اساس دارایی اصلی حقیقی باشد تا از احتکار جلوگیری شده و مشوق قدرت عمل مشارکتی مثل اشتراک سود باشد.
اولین بانک اسلامی مصر بانک فیصل می باشد اگرچه امروز به تعداد آنها افزوده شده است.

بازگشایی این بانک برای مردم مصر جالب بود و فوراً برای ملحق شدن به آن شتافتند. با این وجود، این بانک تصمیم گرفت برای جذب ۷۰% دیگر مصری ها سیستم بانکدارای جدیدی ایجاد کند.

این امر کار ساده ای نیست زیرا قوانین بانکداری اسلامی خطرات خاصی ایجاد می¬کند. بزرگترین این خطرات قرارداد مرابحه است که بانک های اسلامی به جای وام بهره دار از آن استفاده می کنند.

بر طبق این قرارداد بانک کالا/دارایی را خریده و بر سر قیمت فروش علاوه بر کمیسیونی که در معامله دریافت می کند، با خریدار توافق می کند. معامله باید برای همه افراد درگیر شفاف باشد. بعلاوه بانک حق ندارد در صورتی که پرداخت خریدار تاخیر داشت، او را ملزم به پرداخت جریمه کند. با این وجود، برای بانک قضیه خطرناکی است.

بانک باید کالایی که وام به آن تعلق دارد بطور مثال خوردو را خریداری کند و با وثیقه آن را به مشتری بفروشد. این یک ریسک بزرگ است آنها باید پیش از اقدام در مورد خطر و مشتری دقیق باشند و به مشتری اطمینان کامل داشته باشند.

در این راستا فیصل چندین ابزار مدیریت ریسک بنگاه اقتصادی ساخته شده توسط شرکت سان گارد را نصب کرده است و درصدد است تمامی فعالیت های پرخطر را با استفاده از این ابزارها متمرکز کند تا بطورموثرتری خطرات را شناسایی و اندازه گیری کرده و تحت نظر داشته باشد. این بانک همچنین اعلام کرد پروسه اتوماسیون و متمرکز شدن مدیریت ریسک به کاهش زمان گزارش و افزایش شفافیت کمک می کند. سابقاً این کارها بصورت دستی انجام می شد و یک پروسه پرهزینه و همراه با صرف زمان زیادی بود که عاری از خطای انسانی نیز نبود.

تصمیم به سرمایه گذاری در این تکنولوژی جدید نیز تا حدودی به دلیل قوانین بود. بانک مرکزی مصر دید سختگیرانه ای دارد و تاکید می کند بانک های این کشور به قوانین از جمله اقدامات گزارش ریسک پایبند باشند. پیش از سال ۲۰۰۸ بانک¬های مصر بخش اختصاصی مدیریت ریسک نداشتند که امروزه رایج تر شده است.
منبع: Bankingtech
https://akhbarbank.com/vdcev78w.jh8poi9bbj.html
تازه ترین اخبار