۰
۱۹
يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۷
بانک مرکزی نیز مانند وزارت ارشاد اعطای مجوز را شفاف و سریع کند

چگونه یک موسسه یا یک دستخط در نهایت مجوز گرفت؟!

چرا از زیاد شدن بانک و موسسات قانونی می ترسیم؟
اخبار بانک: شاید یکی عجایب بانکداری در ایران و حتی دنیا،آغاز فعالیت یک موسسه اعتباری با یک سطر نوشته باشد! موسسه ای که قبل از گرفتن این دستخط دو سالی بود که در شبکه بانکی سود بالا می داد و شعبه دایر می کرد.در نهایت نیز این موسسه با امضای رئیس کل صاحب اسم و رسم و شد و حالا سودای بانک شدن دارد! این در حالی است که حداقل چند موسسه چند سالی است که طبقات بانک مرکزی را طی می کنند تا مجوزهای مقدماتی را طی کنند.
چگونه یک موسسه یا یک دستخط در نهایت مجوز گرفت؟!
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک»، موسسات اعتباری فاقد مجوز با گذشت دو دهه اکنون زیر پوست شبکه بانکی رفته اند و با توجه به حجم بالای نقدینگی و سپرده گذاری مردم به راحتی نمی توان آنها را حذف و یا خط زد.

بانک مرکزی به خوبی دانسته که این کار یعنی روشن کردن آتشی که به این زودی ها نتوان آن را مهار کرد.آتشی که شاید خود بانک های مجاز را هم درگیر خود کند و تعهدات سنگینی بر دوش بانک مرکزی و دولت بگذارد. موضوعی که دولت در شرایط فعلی خواهان این حجم از تعهدات در زمان بی پولی نیست.

بانک مرکزی تلاش کرده تا با دعوت از موسسات آنها را منظم و در نهایت وارد چرخه نظارتی خود کند.برای همین از دو سال گذشته فشارها بر روی موسسات فاقد مجوز برای تکمیل اطلاعات و دریافت مجوز نهایی بیشتر شده است.

براساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی مسوولان بانک مرکزی، بانک مهر اقتصاد، موسسه آرمان،نور و ثامن در حال طی مراحل اخذ مجوز هستند.

موسسه آرمان پذیره نویسی سهام کرده و منتظر تائیدیه های پولشویی و تشکیل مجمع عمومی است.موسسه نور نیز منتظر تائید نهایی بانک مرکزی است.

بانک مهر اقتصاد نیز مجوز فروش سهام خود در فرابورس را دریافت کرده و ثامن نیز در حال رفت و آمد برای گرفتن مجوزهای مقدماتی است.

اما نکته مهم در مدت زمان صرف شده از سوی این موسسات برای گرفتن مجوزهای مقدماتی است.بعنوان نمونه موسسه نور حدود دو سال است که درگیر مجوز نهایی است. موسسه آرمان نیز یکسال در حال رفت و آمد می باشد.

اما در حالی که این موسسات و سپره گذاران نگران آینده خود هستند، یک موسسه دیگر نیز کنارشان وجود دارد که به راحتی آب خوردن مجوز گرفت.

این موسسه به سرعت برق و باد به ایجاد شعب و جمع آوری سپرده های مردم کرد.جالب اینکه دو سال با همین منوال کار می کرد که در نهایت و در دولت قبل با یک برگه نامه درخواست نظر مثبت بانک مرکزی شد که پی نوشت نامه مدیران این موسسه نوشته شد :" مبارک است انشالله "

تازه این موسسه با این دستخط کوتاه در همان روزی که پی نوشت نامه را دریافت کرد دو شرکت تاسیس کرد!

بعد از دو سال فعالیت از صفر که نه در قالب تعاونی اعتبار و نه صندوق قرض الحسنه بود، شروع به گرفتن مجوز های مقدماتی کرد.

در نهایت نیز در دولت فعلی رئیس کل امضای خود را پای مجوز این موسسه انداخت.

به همین راحتی و سادگی برای برخی موسسات و بانک ها مجوز گرفتن آسان و سهل است و برای برخی دیگر آنقدر سخت و پیچیده که زمان مورد نظر سپری و از دست می رود.

نمونه این موضوع را می توان در اعطای مجوز نشریات رسانه ها دید.

زمانی حجم بروکراسی اداری برای اعطای مجوز چندین سال طول می کشید و برای همین مجوز نشریات قیمت طلا را داشت.بازار سیاه این کار شکل گرفته بود و دلالان خاص خود را داشت.اما اخیر و با سرعت بخشی به پروسه اعطای مجوز و کوتاه شدن بررسی مدارک، این بازار سیاه جمع شده و شفافیت نیز به بازار بازگشته است.

برای همین در بحث مجوزهای بانکی نیز این نحوه مجوز دادن و در مقابل سختگیری های بعضا بی مورد باعث شده که در سراسر کشور موسسات و صندوق های قرض الحسنه بی نام و نشان تاسیس شوند.

چه اشکالی دارد که بانک مرکزی نیز به مانند وزارت ارشاد عمل کند و راه را برای اخذ مجوز قانونی با تسهیل مدارک و پروسه اداری برای اشخاص حقیقی و حقوقی باز کند . متقاضیان نیز ساده موسسه یا صندوق و حتی بانک خود را تاسیس کنند و بانک مرکزی بگذارد بازار بانکی خود را تنظیم و رقابت افزایش یابد.در نهایت نیز موسسه ضعیف و ناتوان و حتی بی قانون خود به خود حذف شود.

چرا باید مثلا 30 بانک و موسسه داشته باشیم؟ چرا مانند دیگر کشورها اجازه نمی دهیم افراد یا شرکت های متقاضی بانک، راحت تر به بازار بیایند و بازار سیاه درست نکنیم؟چرا باید از زیاد شدن بانک درست و قانونی بترسیم؟مگر در کشور آمریکا در زمان بحران 300 بانک ورشکسته نشدند؟در نهایت نیز سرمایه این بانک ها جمع و یک بانک بزرگ تاسیس شد.

وقتی اخذ مجوز قانونی و راه قانون برای برخی سهل و برای برخی دشوار می شود، قطعا گروه یا موسسه مذکور سعی می کند به راه خظا بازگشته و عرصه اقتصاد و بازار پولی را آشفته کند، آن زمان با بگیر و ببند هم نمی توان ماجرا جمع کرد.

اکنون نیز به نظر می رسد بانک مرکزی برای خاتمه دادن به بحث موسسات فاقد مجوز باید سرعت را چاشنی کار خود کند و از حجم بروکراسی ناخواسته اداری بکاهد،این امر به شفافیت بیشتر و سالم شدن فضای بانکی منجر خواهد شد.

در نهایت نیز موسسه یا صندوقی از فرمان و قانون سرپیچی کرد تنبیه درست شده و اندک اندک از بازار پولی حذف شود.البته این امر به تحمل بالای بانک مرکزی در مقابل برخی فشارهای بیرونی نیازمند است.
https://akhbarbank.com/vdceoz8x.jh8xoi9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
Iran, Islamic Republic of
كو گوش شنوا
رضا
بانکمرکزی نمی تواند نطارت کند .بانک مرکزی باید به موسسات و بانکها اجازه فعالیت بدهد. و با نطارت خود به انها نظم بدهد نه اینکه به خاطر ضعف خودش این همه اضطراب در دل مردم به وجود اورد.نمی تونی نطارت کنی برو کنار...
س
Iran, Islamic Republic of
بالاخره نام این موسسه مجوز گرفته چی بود....
این بانک مرکزی دولت به اصطلاح امید شورش رو در آورده وهمه را ناامید کرده رییس جمهور خواهشا فکری به حال وضعیت آشفته مدیریت این بانک کنید.
علي. بيات
بانک مرکزي مردم مشهد را در سال 94 بدبخت کرد خدا لعنتشان کند.
س
کدوم موسسه بوده بچه ها؟
مرتضی
کوثر
عدالت
Iran, Islamic Republic of
هم جای ایران شده پارتی بازی!!!
معلوم نیست کی باید جلوی این گردن کلفت ها رو بگیره...؟؟؟
اینها فقط توی این دنیا میتونن جولان بدن، اون دنیا باید جواب پس بدن
اللهم عجل لولیک الفرج...
مشکی
متاسفانه بانک مرکزی این دولت با لجبازی میخواد سیاست های خودش رو حاکم کنه

مگه مدیریت دیکتاتوری در بانک مرکزی جواب میده که اینجور به موسسات فشار میارن

متاسفانه مردم بازیچه ی سیاست های بانک مرکزی شده اند، سوالی که دارم چرا وزیر اقتصاد با اینکه بیشترین رای نمایندگان مجلس رو به خودش اختصاص داد اما تا کنون 2 کارت زرد گرفته و چند روز قبل هم اولین کاندیدای 3 کارته شدن بود؟ این چیزی جز عدم مدیریت خوب در این وزارتخانه و به تبع آن بانک مرکزی است؟

مگر صدور مجوز و بررسی مدارک چقدر طول میکشه که 2 سال است چند موسسه در پیچ و خم آن مانده اند

با این اوضاعی که بانک مرکزی بوجود آورده حتی به مجوزدار ها هم اعتمادی نیست. این عدم اعتماد نتیجه ی سیاست های بانک مرکزی است و امروز و فردا کردن در صدور مجوز
آقا پارتی بازی شاخ و دم که نداره

پارتی داشته باش. همین
نمونه ی این کتمان کاری و پنهان کاری جلسه ی مجلس با وزیر کشور بود که در نهایت وزیر کشور نتونست جوابی راجع پولهای کثیف بده و مجلس از تمام دولتی ها خواست که شفاف سخن بگویند
واقعاً باعث تاسف است که فردی سکاندار سیستم پولی کشور می شود که حتی الفبای اقتصاد را نمیداند. به عملکرد ضعیف این فردطی چند ماه اخیرنگاهی بیندازید وببینید چگونه سیستم بیمار بانکی را به کما برده است.
اگه دقت کنید هرسال اخر سال بانک مرکزی برای تامین نقدینگی بانکهای دولتی که اکثرا کمبود منابع هستند به موسسات گیر میده تا مردم از موسسات به بانکها پناه ببرند ولی اقای سیف عزیز این ترفند کهنه شده. مردم بیدارندو ندانم کاری بانکهای دولتی وزیاده خواهی اونارو با نگرانی مردم جبران نکنید
mahdi
Iran, Islamic Republic of
بهترین نظر..آفرین
موافقم
بانک مرکزی مردم دیگه زرنگ شدند و گول سیاست های تو رو نمیخورند

به امید روزی که رییس بانک مرکزی بخاطر نابسامان کردن جامعه و اقتصاد و تشویش افکار مردم از طرف نمایندگان مجلس استیضاح بشه تا وظایف قانونی خودش رو درست انجام بده و تبعیض قایل نشه
آقایان بانک مرکزی یه کاری بکنید بزاريد براتون خدابيامرزي داشته باشه. این امروز فردا کردن و فرق و بین قایل شدن در صدور مجوز جز آه مردم چیزی براتون نداره
امین
موسسه ... اسمشه که با دوسال سابقه چهارصد شعبه افتتاح کرد و مجوز گرفت با یه دستخط چون وصله به بعضی جاها
بعد آرمان و نور و مهر اقتصاد و ثامن باید با هفده هجده سال سابقه باید پشت بمونن این یعنی تبعیض
خدایا خودت شاهد باش و داد مظلوم را از ظالم بگیر
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
تنها راه ابن است که بانک های مجاز هم یک درصد سود بیشتر بدهند تا همه مردم پول هایشان را از غیر مجاز ها خارج کنندمردم گرفتار محتاج همین سود اندک هستند نون مردم را آجر نکنید که آشوب میشود
تازه ترین اخبار