۰
در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت پالایش نفت لاوان نماینده سازمان بورس از عدم ارائه به موقع صورتهای مالی شرکت انتقاد کرد و گفت با این اوضاع نماد باز نمی‌شود.
به گزارش فارس، مجمع عمومی شرکت پالایش نفت لاوان روز گذشته با حضور ۹۱.۷ درصد سهامداران به ریاست جابر نوری در مجمع برگزار شد، وثوقی فر از تامین اجتماعی و صادقی از سهام عدالت ناظران جلسه بودند، دادور مدیرعامل این شرکت نیز دبیر جلسه بود.

بر اساس این گزارش، پالایش نفت لاوان یکی از ۹ پالایشگاه فعال در کشور است.

ظرفیت پالایشگاه از حدود ۳۰ هزار بشکه به رقم ۵۰ هزار بشکه افزایش یافته است که ظرفیت عملی این شرکت هم ‌اکنون ۶۰ تا ۶۳ هزار بشکه و در حال حاضر ۶۰ هزار بشکه تولید روزانه دارد.

همچنین، سازمان تامین اجتماعی با بیش از ۵۰ درصد و سهام عدالت با ۴۰ درصد و کارکنان شرکت با ۵ درصد سهامداران عمده این شرکت به شمار می‌روند.

شرکت پالایش نفت لاوان در سال ۹۱ روزانه ۵۰ هزار و ۷۰۱ بشکه پالایش کرده و ۲.۶ میلیون لیتر بنزین و ۳.۰۸ میلیون لیتر نفت و گاز و ۱.۹۵ میلیون لیتر نفت کوره تولید کرده است.

ضایعات شرکت از ۲۳ هزار تن متر در سال ۸۸ به حدود ۱۸ هزار تن در سال ۹۱ کاهش یافته است.

شرکت طرح افزایش کیفیت بنزین به یورو ۴، تولید وکیوم باتوم از نفت کوره را در دست اجرا دارد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت دارد.

* بحث ۷۵ دقیقه‌ای بر سر یک بند

به گزارش فارس، سهامداران، مدیران و نماینده سازمان بورس و حسابرس بیش از ۷۵ دقیقه بر سر بند ۴ بحث کردند، هر یک بارها نظر، انتقاد، پیشنهاد و اعتراضات خود را بیان کردند.

بر اساس نظر حسابرس، مبلغ ۸۰۰.۶ میلیارد ریال مالیات و عوارض ارزش افزوده از بهای تمام شده کالای فروش رفته کسر شده است که مغایر با مفاد قانون و مقررات است و باید حساب‌ها اصلاح شود و زیان انباشته به این میزان افزایش یابد.

نظر سازمان بورس نیز بر لحاظ کردن نظر حسابرس و اصلاح حساب‌ها و کسر این رقم از درآمدهای شرکت بود، اما مدیریت شرکت معتقد است که بر اساس بند ۴-۳ بودجه ۹۱ کل کشور، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده یک بار و توسط شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی دریافت می‌شود و پرداخت آن از سوی شرکت‌های پالایشی موضوعیت ندارد.

بر این اساس باید بیش از ۲۲۰۰ میلیارد ریال دیگر بابت درآمدها محاسبه شود.

در این جلسه، نماینده سازمان بورس با بیان این که اگر این رقم برگشت نشود، امکان باز شدن نماد وجود ندارد، از تأخیر شرکت در ارائه صورت‌های مالی و گزارش پیش بینی سود انتقاد کرد.

رئیس هیات مدیره شرکت با بیان اینکه ارزش افزوده محصولات اصلی شرکت رقم ۶ درصد متداول نیست و حدود ۳۰ درصد برای بنزین است، گفت: شرکت در سه ماه نخست اعلامیه از شرکت پخش در خصوص قیمت نفت و نرخ محصولات فروخته شده، دریافت نکرده است و مشکلاتی در خصوص دریافت خوراک، قیمت خوراک و نرخ فروش محصولات و نرخ ارز داشته است.

بنابراین، پس از بحث ۷۵ دقیقه‌ای فقط بر سر بند ۴، این بند به رای گذشته شد که عدم اعمال آثار این بند و پیگیری حقوق شرکت با اکثریت بالای رای سهامداران تصویب شد.

از مهمترین نکات در خصوص پالایش نفت لاوان، حذف عوارض ۲۶ درصدی صندوق توسعه ملی از صادرات شرکت در سال ۹۲ بوده است. شرکت در سال ۹۱ بیش از ۱۲۶۳ میلیارد ریال بابت ۲۳ درصد مبالغ فروش صادراتی به صندوق توسعه ملی پرداخت کرده است.

* علت توقف طولانی مدت نماد لاوان از زبان نماینده سازمان

بنابراین گزارش، بسیاری از سهامداران خرد در توقف ۴ ماهه نماد و عدم ارائه صورت‌های مالی سوال کردند که نماینده سازمان در این خصوص، عدم ارائه صورت‌های مالی و پیش بینی سال ۹۲ را علت این امر اعلام کرد، اما مدیران شرکت عقیده داشتند که ارائه صورت‌های مالی و پیش‌بینی عملکرد به دلایل عدم اطلاعیه شرکت پخش و عدم تعیین قیمت ارز و عوارض صندوق توسعه ملی در ۴ ماه گذشته میسر نبود.

مدیرعامل شرکت با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون اعلامیه نرخ محصولات فروخته شده به شرکت نفت لاوان، در خصوص عملکرد شرکت از سوی شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی به شرکت داده نشده است، این مسئله را به دلیل ابهام در پارامترهای اصلی شرکت عنوان کرد.

وی در خصوص عدم اعلام پیش بینی سال ۹۲، با بیان اینکه متغیرهایی از جمله نرخ ارز و عوارض صادراتی در زمان اعلام مشخص نبوده است و بودجه در این ماه ابلاغ شده است، با توجه به ابهامات اساسی و امکان متضرر شدن سهامداران از بودجه اعلامی، پیش بینی ارائه نشده است، با این حال مدیریت شرکت وعده داد تا ۵ مردادماه ۹۲ گزارش حسابرسی شده پیش بینی سود ۹۲ را اعلام و منتشر خواهد کرد.

بنابراین گزارش، در سوال خبرنگار فارس از حسابرس و نماینده بورس در خصوص اینکه، آیا شرکت بدهی افشا نشده‌ای غیر از ۳۶ میلیون یوروی اعلام شده(خرید تجهیزات از خارج و اجرای طرح توسعه)مانند بعضی از پالایشگاه‌های دیگر دارد یا خیر؟ حسابرس با بیان اینکه تاییدیه های لازم گرفته شده است، تصریح کرد: چنین بدهی نمی‌تواند وجود داشته باشد؛ مدیریت شرکت نیز با بیان اینکه فرآیند اجرای طرح‌های توسعه شرکت متفاوت با پالایشگاه‌های دیگر است و خود شرکت کارفرما بوده است و خرید‌ها و پرداخت‌ها از طریق خود شرکت صورت می‌گیرد و از این بابت هیچ نگرانی نیز وجود ندارد.

به گزارش فارس، یکی دیگر از مسائل پالایشگاه لاوان عدم وصول کامل مطالبات از شرکت ملی پخش است که مدیریت شرکت نیز با تایید این مطلب، اظهار داشت: شرکت ملی پخش پرداخت‌های مرتب و منظمی به شرکت ندارد و هیچ گونه توفقی در خصوص زمان تسویه حساب‌ها وجود ندارد؛ با این حال تلاش پالایشگاه‌ها نظام مند کردن نحوه پرداخت‌هاست.

بر این اساس، با وجودی که پالایش نفت لاوان در سال ۹۱ سود ۵۱۷ میلیارد ریال کسب کرده است، اما به دلیل زیان انباشته، سودی برای تقسیم وجود نداشت و سودی تقسیم نشده است. حق حضور اعضای هیات مدیره ۷۰۰ هزار تومان در ماه و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت تعیین شد.

https://akhbarbank.com/vdcdn50f.yt0kx6a22y.html
تازه ترین اخبار