۰
جمعه ۲۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۰

برج‌سازی در بورس

آمارهای رسمی نشان می‌دهند بیشترین پروانه‌های احداث ساختمان صادر شده در تهران در سال گذشته مربوط به ساختمان‌های پنج طبقه به بیشتر است.

عوامل متعدی همچون قیمت مصالح ساختمانی ، دستمزد مهندسان، پیمانکاران، مالیات، عوارض شهرداری و موارد این چنینی در مراحل ساخت یک آپارتمان موثر است. بر این اساس کاهش و افزایش ساخت‌و‌ساز در سال‌های اخیر به ویژه پس از افزایش قیمت مسکن درسال ۹۱ با نوسانات زیادی همراه بود. به گونه‌ای که در یک فصل ساخت‌وسازها اوج گرفت و در فصل دیگر به شدت کاهش یافت.

در حالی که طبق اعلام نظام مهندسی ساخت یک آپارتمان حداقل ۱۸ ماه زمان می‌برد، به نظر می‌رسد بازار خانه‌های نوساز در کشور رو به بهبود باشد .

در سال گذشته که بازار خرید و فروش مسکن با رکود همراه بود، برخی بر این باور بودند که تعداد پروانه‌های صادر شده ساختمانی رو به افزایش است و این رونق ساخت‌و‌ساز به رونق بازار مسکن هم کمک می‌کند و می‌تواند این بازار را از مشکل کمبود مسکن نجات دهد.

به گفته برخی صاحبنظران مسکن، کشور به ساخت سالانه ۱.۵ میلیون واحد مسکونی نیاز دارد و این کمبود مسکن باعث می‌شود هر چندسال یکبار قیمت مسکن با افزایش غیرقابل پیش‌بینی همراه شود. بر این اساس کشور و به ویژه کلان‌شهرها نیازمند ساخت مسکن هستند .

بیت‌الله ستاریان، کارشناس مسکن معتقد است کشور نیازمند ساخت سالانه ۱.۵ میلیون واحد مسکونی است. به گفته وی، اگر این تعداد واحد مسکونی با برنامه‌ریزی ساخته شود شاید کمی از مشکل مسکن کشور برطرف شود و به تعدیل قیمت‌ها کمک کند.

با مطرح شدن کمبود مسکن در کشور، دولت نهم نیز ساخت واحدهای مسکونی مهر را کلید زد و تلاش کرد ساخت این واحدهای مسکونی کمکی به کمبود مسکن کند. اما بازهم با ساخت و آغاز تحویل این واحدهای مسکونی گفته شد این واحدهای مسکونی کمک چندانی به بازار مسکن آن هم در شهرهای بزرگ نکرده‌ است.

با وجود این، وزیر سابق راه و شهرسازی اعلام کرده بود که ۱.۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد . علی نیکزاد همچنین به وجود شش میلیون زوج نیازمند مسکن در کشور اشاره کرد و گفت که جمعیت ۱۲ میلیونی جوان کشور به حداقل شش میلیون واحد مسکونی نیاز دارند، بنابراین باید ساخت‌و‌ساز رونق گیرد.

اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، همه فکرها معطوف به حل مشکلات واحدهای مسکن مهر، نحوه خرید خانه و تسهیلات دولت شد.

در این باره نیز حامد مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفته است که در سه سال گذشته ۲۰ هزار پروانه ساخت ساختمان صادر شده، در حالی که نیاز تهران حدود ۱۰ هزار واحد تخمین زده شده است، بنابراین کمبودی در عرضه مسکن نداریم و با استفاده از ابزارهای مالیاتی می‌توان بازار مسکن را کنترل کرد.

حال در صورتی که تعداد پروانه‌های ساختمانی در سال ۹۲ رو به افزایش شده، به نظر می‌رسد تا ۱۸ ماه دیگر شاهد ساخت‌وسازهای بیشتری خواهیم بود و به گفته کارشناسان مسکن ، بازار از حالت رکودی خارج می‌شود.

براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار کشور بیشترین سهم از پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان در شهر تهران در سال گذشته مربوط به شهرداری منطقه ۵ با صدور ۱۰۱۶ پروانه و کمترین سهم مربوط به شهرداری منطقه ۲۲ با ۱۹۴ پروانه بوده است.

بیشترین پروانه ساخت برای برج‌ها

همچنین اطلاعات حاصل بیانگر این مطلب است که بیشترین پروانه‌های احداث ساختمان صادر شده در تهران مربوط به برج‌های پنج طبقه به بیشتر است. بر این اساس از مجموع پروانه‌های احداث ساختمان صادر شده از سوی شهرداری‌های شهر تهران در حدود ۰.۲ درصد برای احداث ساختمان‌های یک طبقه، ۰.۳ درصد برای احداث ساختمان‌های دو طبقه، ۱.۱ درصد برای احداث ساختمان‌های سه طبقه، ۴.۳ درصد برای احداث ساختمان‌های چهار طبقه و ۹۴ درصد برای احداث ساختمان‌های پنج طبقه و بیشتر صادر شده است.

با مرور تعداد واحدهای مسکونی تعیین شده در پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان در هر یک از استان‌های کشور مشاهده می‌شود که استان تهران با مقدار ۱۷۹ هزار واحد مسکونی بیشترین و استان کهگیلویه و بویراحمد با ۵۰۸ واحد مسکونی کمترین تعداد واحدهای مسکونی تعیین شده در پروانه‌های احداث ساختمان را دارد.

همچنین متوسط مساحت زیربنای تعیین شده در هر پروانه ساختمانی ۶۳۷ مترمربع در هر پروانه احداث ساختمان ۶۵۹ متر مربع و در هر پروانه افزایش بنا ۳۵۱ مترمربع محاسبه شده است.

بررسی میانگین مساحت زمین در پروانه‌های احداث ساختمان نشان می‌دهد که استان سمنان با ۱۶۰۷ متر مربع دارای بالاترین میانگین و استان زنجان با ۲۱۵ متر مربع دارای پائین‌ترین میانگین در بین استان‌های کشور است.
https://akhbarbank.com/vdcdkn0x.yt0oo6a22y.html
تازه ترین اخبار