۰
۲۷
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
بانکها از ارائه خدمات به موسسات غیر مجاز خودداری کنند

ردپای موسسات اعتباری در اختلالات بازار ارز

اخبار بانك: معاون نظارت بانک مرکزی ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با فعالیت مخرب موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز تاکید کرد: بانک مرکزی با این موسسات اتمام حجت کرده و در صورت ادامه تخلفات به شدت با آنها برخورد خواهد کرد.
ردپای موسسات اعتباری در اختلالات بازار ارز
به گزارش «اخبار بانك» به نقل از ايسنا، حمید تهرانفر درباره نوع فعالیت ۷۰۰۰ موسسه اعتباری فعال در کشور اظهار کرد: برآورد ما برای صندوق‌های قرض‌الحسنه حدود چهار تا پنج هزار مورد است و تعدادی در حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تعاونی اعتبار کارمندی، کارگری و صنعتی وجود دارد که بیرون از محیط کار خودشان دیده نمی‌شوند، در عین حال حدود ۵۰ تا ۶۰ تعاونی اعتبار آزاد که مورد پذیرش نبوده و باید مراحل انحلال، تبدیل و یا ادغام را طی کنند، نیز فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی بار‌ها اعلام کرده که لیست موسساتی که از این بانک مجوز گرفته و یا درحال طی کردن مراحل آن هستند را از طریق سایت خود به اطلاع عموم مردم می‌رساند، ادامه داد: غیر از آنچه که اعلام شده است سایر موسسات و دفاتری که اقدام به جمع‌آوری وجوه و سپرده های مردم می‌کنند، فعالیت خود را بدون نظارت و تایید بانک مرکزی انجام داده و با همکاری نیروی انتظامی با آن‌ها برخورد می‌کند.

تهرانفر افزود: برخی موسسات غیرمجاز در حال طی کردن فرایند مجوز‌گیری و تکمیل مدارک خود بوده و تلاش دارند تا وضعیت خود را با استاندارد‌های بانک مرکزی نزدیک کنند.

عملکرد خطرناک موسسات مالی

معاون نظارت بانک مرکزی همچنین به برخی از تخلفات موسسات غیرمجاز اشاره کرد و گفت: با وجود توافق بانکها برای ساماندهی نرخ سود سپرده و پرداخت حداکثری آن تا ۲۲ درصد، برخی از مؤسساتی که مشکل دارند از راههای دیگر نرخ سود توافقی را دور می زنند و از آنجایی که می‌خواهند ضعف نقدینگی خود را بپوشانند نرخ سود سپرده بیشتری را به مردم می‌پردازند.

وی توضیح داد: این موسسات با وعده پرداخت سود‌های خارج از چارچوب مصوب و غیر قانونی اقدام به جذب سپرده‌های مردمی کرده و برای تحقق این نرخ سود، وارد فعالیت‌های پر ریسک و سوداگری می‌شوند که از این طریق در نظام پولی و مالی کشور خلل ایجاد کرده و مانع اجرای صحیح سیاست های پولی می شوند.

تهران‌فر تصریح کرد: موسسات غیرمجاز بسیار خطرناک عمل می کنند و عموما با هیچ یک از قواعد بانکی انسی نداشته و با بنیانی تهی و خالی به حیات متزلزل و خطرناک خود ادامه می دهند.

نقش موسسات مالی در اختلالات بازار ارز، مسکن و طلا

وی همچنین درباره اینکه با نحوه عملکردی که موسسات مالی و اعتباری دارند آیا می توان بخشی از نابسامانی‌های به وجود آمده در بازار ارز، مسکن و طلا طی چند سال اخیر را به شکل گیری این مؤسسات و عدم نظارت صحیح بر عملکرد آنها نسبت داد؟ تاکید کرد: تردید نکنید که این عبارت درست است حتی بنده احتمال می دهم کارهایی انجام شود که از نظر اجتماعی نیز منشا برخی مشکلات باشد.

معاون نظارت بانک مرکزی توضیح داد: شاید زمانی عنوان می‌شد که فعالیت مؤسسات غیرمجاز و متخلف چندان مؤثر نیست اما امروزه شاهدیم و ثابت شده که برخی از آن‌ها با اقدامات‌شان برای کشور بحران ایجاد کرده‌اند؛ بر این اساس تمام مؤسسات مالی موظف به داشتن شناسنامه برای انجام فعالیت‌ و همچنین پرداخت نرخ سود مصوب بانک مرکزی هستند.

وی اضافه کرد: برخی از این موسسات در سال‌های گذشته برای سودآوری بیشتر بدون در نظر گرفتن شرایط بازار و مصلحت عمومی کشور وارد بازار‌هایی از جمله، ارز، سکه و مسکن شدند و با اخلال در این بازار‌ها موجب ضرر و زیان افراد بسیاری شدند. در واقع سود این موسسات از ضرر فعالان در این بازار‌ها محقق می‌شود.

بانکها از ارائه خدمات به موسسات غیر مجاز خودداری کنند

تهرانفر در ادامه با اشاره به نحوه نظارت بانک مرکزی به عنوان تنها نهاد قانونی متولی این امر بر مؤسسات اعتباری یادآور شد: این موسسات در برهه‌ای از زمان به طور گسترده‌ای ایجاد شدند و متاسفانه اراده جدی برای برخورد با آنها وجود نداشت. اما یکی از اقدامات قابل تقدیری که سابق بر این انجام شد ادغام برخی از این موسسات با یکدیگر و بانک‌ها بود که امکان نظارت بر آن‌ها را بیشتر می‌کرد.

وی شناسایی تمامی موسسات را امری زمان بر عنوان کرد و گفت: با این وجود اکنون در حال شناسایی این موسسات در سطح کشور هستیم و از مردم هم خواستیم تا اگر اطلاعی از وجود این موسسات دارند از طریق سایت در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.

وی با اشاره به دیگر اقدامات بانک مرکزی برای شناسایی و ساماندهی موسسات مالی بیان کرد: از سویی با همکاری نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیز در حال پیگیری قانونی موضوع هستیم و از سویی دیگر از سایر بانک‌ها نیز خواستیم تا از ارائه خدمات به موسسات فاقد مجوز خودداری کنند و اگر تخلفی از بانک‌ها هم مشاهده شود با آن‌ها برخورد می‌کنیم.

معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه ما برای صرافی‌ها، صندوق‌ها، تعاونی‌ها و لیزینگ‌ها راه را هموار کرده‌ایم و اگر اقدام نکنند مسوولیت با خودشان است تاکید کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده تصمیم گرفتیم که اگر این وضعیت ادامه یابد حتما اسامی بانک‌ها و مؤسسات متخلف را اعلام کنیم. با این مؤسسات مذاکره کرده‌ایم و آنها هم قول مساعد داده‌اند که از این به بعد موارد را رعایت کنند ولی اگر نتوانند بر مشکلات نقدینگی‌شان فایق آیند، بانک مرکزی مجبور است با روشهای سخت تری با آنها برخورد کند.
https://akhbarbank.com/vdccimq1.2bqsx8laa2.html
مشاهده نظر مخاطبان
فقط بلدید اعصاب مردمو بهم بریزید لااقل موسسات با 600-500 شعبه را از حساب موسسات زیر پله ای جدا کن آقای محترم که هر از چند گاهی ظاهر میشی و اعصاب ملتو داغون میکنی .
یاسر
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز زیر پله یا 600 شعبه دلیل نمی شه همچین تصمیم گیری بشه که آخر سال باعث نگرانی برای مردم بشه.
رضا
Iran, Islamic Republic of
ای کاش مقام قضایی علیه همین معاون بانک مرکزی اعلام جرم می کرد ؛ چون ایشان با مصاحبه هایشان آرامش سپرده گذاران نظام بانکی را برهم زده اند . ضمنا اگر تخلفی صورت گرفته ایا بانک مرکزی مقصر نیست . چرا اقایان تازه از خواب بیدار شده اند؟؟این همه شعبه را نمی دیدند
مسخره
Iran, Islamic Republic of
دوست من مسئولین بانک مرکزی میگن شروع فعالیت موسسات در زمان کاری ایشان نبوده و به اونا ارتباطی نداره ما فقط می تونیم جو جامعه رو بهم بریزیم. البته مدرکم داریم ها
سپرده گذار
Iran, Islamic Republic of
ادم نیاد تو سایت و این مطالبو نخونه اعصابش راحت تره کسایی که تو این سایتا نمیان اصلا نمیدونن تهرانفر کیه با خیال راحت هم پولشونو تو موسسه گذاشتن
فراهی
Iran, Islamic Republic of
آقای تهرانفر خبر نداری یا خودت زدی به خواب الان بانکها از موسسات نرخ سودشون بالاتر تو رو خدا اطلاعات درست بده و یکطرفه قضاوت نکن
محمد
Iran, Islamic Republic of
دست آقایان مسئول درد نکنه. چه به موقع و همزمان با آخر سال و نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز، همچنین مصادف با بحران اقتصادی مشهد، اخبار خوش آیند جهت برهم زدن جوروانی صادر می کنن. واقعا این دوستان به فکر مردم هستند که نمی زارن یک لحظه آسایش داشته باشن.
ناصری
Iran, Islamic Republic of
درود به شرفت.
علی
Iran, Islamic Republic of
این یعنی تشویش اذهان عمومی.
علی
با با جان این سری حرفش اصلاح کرد وموسسات مجاز و انهایی که دارند برای مجوز گرفتن اقدام کردند را از ششهزار و خورده ای دیگر جدا کرد با دقت بخوان ولی ای کاش همان سال 92 اینجوری بیان می کردند که مردم گمراه نشوند
مهدي
Iran, Islamic Republic of
جناب آقاي تهرانفر مردم از اينهمه دوگانگي و دو پهلو حرف زدن شما خسته شدند چرا حساب موسسات داراي مجوز و در شرف تاسيس را از ساير موسسات (به قول خودتون 7000 موسسه جدا نميكنيد .بابا پدر مردم رو در آورديد
Iran, Islamic Republic of
اخبار بانک عزیر لطفا این نظرات مردم را برای روابط عمومی بانک مرکزی بفرست تا از دست پخت خود اشنا شوند و بدانند که مردم به حرفهای تهرانی فرد اعتمادی ندارند زیرا مشکلات پیش آمده برای مردم زیر سر خود همین آقا است با این مصاحبه هایش ...اصلا در این خصوص باید عمل کنند نه مصاحبه...
آقای برخورد! فکر میکنی با موسسات بزرگ هم میتونی مثل موسسات کوچک برخورد کنی و راحت از کنارش بگذری . خیر برادر اینگونه مبهم سخن گفتن نهایتا باعث تنشهای بزرگ در جامعه خواهد شد و اضطراب و ناامنی برای شهروندان ایجاد خواهد کرد. لطفا پشت پرده و با تمام قدرت به امر ساماندهی بپردازید و اینقدر سخنرانی نفرمایید.
ناصر
Iran, Islamic Republic of
هر بخش نامه ای که از سمت بانک مرکزی مطرح می شود به جایی نمی رسد علتشم اینه که موسسات و بانکها دوست ندارند که سودشون و در آمدشون کم بشه.با اعلام قطع همکاری بانکها با موسسات غیر مجاز هیچ چیزی درست نمیشه و فقط باعث می شه که موسسات از طریق حسابهای شخصی کارشونو ادامه بدن.بهتره که اقتصاد و وضعیت اقتصادی رو از ریشه درست کنند و بانک مرکزی یک اقدام اساسی انجام دهد.با این سیاستها فقط وضع اقتصادی خرابتر می شه.
من نمیدونم این آقای سیف و معاون ایشان چه پدرکشتگی با موسسات مالی دارند .از دوره ای که سیف تو بانک ملی هم بود همین بود مدام به جون موسسات میپرید. بانکها در این زمینه ها هیچ نقشی ندارند...!! فقط موسسات .
حمید
Iran, Islamic Republic of
اینا دیگه حناشون رنگ نداره هرجا دست میذارن به گند میکشن اونجارو وقتی هم که باید به وظایفشون عمل کنن سکوت میکنن.پدر مارو دراوردن اگه اول صداشون در میومد اینقدر شب عیدی مارو اذیت نمیکردن که لنگ پول بمونیم.الان هم باز دوباره مثل اینکه منابع بانکیشون جهت اختلاس جدید جواب نمیده باز شروع به سمپاشی کردن
دارا
Iran, Islamic Republic of
واقعا" مسئولي كه سواد خواندن ونوشتن داشته باشد در اين بانك مركزي پيذا نميشه.دائم بايد روان مردم را بريزيد بهم.
نیما
Iran, Islamic Republic of
منظور تهرانفر موسساتی هستن که فقط در برخی از شهرستان ها یه شعبه ی کوچولوی زیر پله ای دارن و خیلی ها تا حالا اسمشونو نشنیدن
عزیز دل برادر میگن تو کشورهای اروپایی مقامات بانک مرکزیشون سالی یکبار هم منبر نمیرن و اظهار نظر هاشون کارشناسی و بهنگامه ولی اینا خودشونم منظور خودشونو نمیفهمند که هرروز مجبورن بیان نظرات خودشونو بیان کنن یا اصلاح کنن .بهر حال اگه منظورشون موسسات در پیته که انقدر رسانه ای کردن مطلب اهمیتی نداره برن پدرشونو درآرن . (اگه بتونن)
ناصر
Iran, Islamic Republic of
جمع کنین بابا این مسخره بازیها رو.مردمو بازیچه دست خودشون کردن.
سامان
Iran, Islamic Republic of
اخه کجای دنیا مسئولین بانک مرکزی انقدر میان مصاحبه های بی فایده می کنن سرمربی بارسلونا هم اندازه ی اینا مصاحبه نمی کنه
کاشکی مصاحبه هاشون فقط بی فایده بود، بی فایده که نیست بماند کلی هم ضرر به مردم زدن و می زنند.
مهدي
Iran, Islamic Republic of
من نميدونم چرا مسئولين مملكت ما ساكت نشستند تا اين سيف و عواملش هر كاري كه دلشون بخواد انجام بدهند ؟؟؟بابا اينا دارن پدر مملكت رو در ميارن. با نظام پولي كشور بازي كردن و هر روز يه افاضه اي كردن كه نشد كار.واقعا تعجبه.اين مردم گناه دارن به خدا
سر استاد
اقای تهرانفر از برخورد با بانکها وموسساتی که تفاهم نامه اول دی را در مورد سود پرداختی نقض کرده اند چه شد بیش از 7 مورد تنبیهات در نظر گرفته شده بود ایا اقدامی شده اگر شده رسانه ای نمایید ویاور چند تن از مقامات بانکی را که نرخ سود را رعایت نکردند استاد نمایید
گرمسا ری
تا این برخورد قاطع صورت نگیرد هر کس وهرموسسه کار خودش رامی کند حتما باید یاور تعدادی متخلف را استاد نمایید
شاپرک
بانک فقط بانک آینده
مهدی
United States
سلام .مقا مات بالا هم با سیف مشکل دارند می گن از لحاظ علمی خیلی ضعیف.راست هم می گن دکترای حسابداری چه به اقتصاد مملکت.من خودم لیسانس حسابداریم .تو این 4سال یک اقتصاد خرد و کلان پاس کردیم.رییس بانک مرکزی باید دکترای اقتصاد داشته باشد تا بتونه بازار را دستش بگیره نه دکترای جمع و تفریق و ضرب
تازه ترین اخبار