۰
شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۳

خريدار شركت بورسي مخابرات،تاليا را هم خريد

شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان، سهامدار ۴۳ درصدی خود در اولین پیمانکار- اپراتور تلفن همراه اعتباری ایران را به شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران و بنیاد تعاون سپاه فروخت.

به گزارش عصر ارتباط، شرکت‌های مبین‌ایران زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بنیاد تعاون سپاه دو خریدار سهام مجتمع صنعتی رفسنجان هستند؛ دو خریداری که هر دو به طور مشترک بلوک مدیریتی سهام شرکت مخابرات ایران را نیز خریداری کرده‌اند و در حال حاضر مالکان شرکت مخابرات ایران به شمار می‌روند.
البته هنوز جزییات دقیق مالی فروش تالیا منتشر نشده است.

شرکت مخابرات ایران به مدت هفت سال ۵۷ درصد سهام اولین اپراتور تلفن همراه اعتباری را با نام تالیا طی یک قرارداد BOT در اختیار داشت.

خرید سهام ۴۳ درصدی مجتمع صنعتی رفسنجان در تالیا در حالی از سوی مخابرات ایران صورت گرفته که سهامدار ۴۳ درصدی در آستانه سه سال پایانی قرارداد BOT با شرکت مخابرات ایران قرار داشت و مجتمع صنعتی رفسنجان که در قالب تعاونی به ثبت رسیده است پس از هفت سال فعالیت به دلیل ناتوانی در انجام تعهداتش ناگزیر به فروش سهام خود در تالیا شد.

شرکت تعاونی اسلامی مجتمع صنعتی رفسنجان اولین عرضه‌کننده سیم‌کارت‌های اعتباری در کشور پس از گذشت هفت سال از شروع به کار رسمی، نزدیک به ۲۰۰ هزار مشترک دارد.
این شرکت از ابتدای کار خود با مشکل سرمایه‌گذار مواجه شد و از همان زمان نتوانست توجه شرکت مخابرات ایران را برای ادامه فعالیت خود با سرمایه‌گذار جدید جلب کند.

اولین پیمانکار- اپراتور تلفن‌ همراه اعتباری ایران پس از کنار رفتن Tele۲ سوئد در ابتدای کارش از سرمایه‌گذاری در پروژه سیم‌کارت‌های اعتباری تالیا دیگر نتوانست سرمایه‌گذاری خود را برای توسعه پوشش تالیا در شهرهای ایران تکمیل کند و تنها به پوشش مراکز ۳۰ استان کشور بسنده کرده است.

در حالی‌که همه راه‌های‌ حل‌ مشکلات تالیا به سیاست‌های مخابرات و کوتاه آمدن آن از شرایط اولیه‌اش بستگی داشت اما شرکت مخابرات ایران همچنان بر شرایط اولیه قرارداد تالیا تاکید داشت و معتقد بود چون انتخاب پیمانکار سیم‌کارت‌های اعتباری به صورت مزایده صورت گرفته و قرارداد آن نیز مبتنی بر شرایط مزایده منعقد شده، باید عین همان شرایط درج‌شده در قرارداد نیز اجرا شود.
گرچه حل این چالش میان مخابرات و تالیا به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تشکیل کمیته سه‌جانبه نیز کشیده شد اما رگولاتوری هم در نهایت نتوانست چاره‌ای برای اصرارهای کارفرمای این پروژه بیابد و سهامدار ۵۷ درصدی بر اجرای شرایط اولیه اولیه منعقدشده در قرار داد اصرار می‌ورزید.

در قرارداد پیمانکاری BOT تالیا از سوی مخابرات آمده بود که شرکت تعاونی اسلامی مجتمع صنعتی رفسنجان برای هرگونه تغییر سرمایه‌گذاران و مالکان باید موافقت شرکت مخابرات ایران را کسب کند اما پس از کناره‌گیری سرمایه‌گذار اولیه آن موفق به کسب موافقت این شرکت برای برخورداری از حمایت سرمایه‌گذار داخلی و خارجی نشد.

تالیا که طی هفت سال گذشته با شعار تجاری «بگو، بخند، زندگی کن» فعالیت کرده بود، ‌در آستانه تغییر مالکیت سهامداران آن شعار تجاری خود را نیز به «تالیا یک شهر؛ یک همراه» تغییر داد.

سید مصطفی سیدهاشمی رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران با اعلام خبر موافقت هیئت مدیره این شرکت با فروش و انتقال سهام مجتمع صنعتی رفسنجان به دو خریدار جدید گفت: «خریداران جدید وعده داده‌اند تا پایان سال ۹۱ تعداد مشترکان تالیا را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش دهند.»
به گفته وی، نحوه و رقم معامله این سهام به شرکت مخابرات ایران ارتباطی نخواهد داشت و بر اساس توافق میان مجتمع صنعتی رفسنجان و خریداران جدید صورت می‌گیرد.

قرارداد دو میلیون مشترک تالیا برای عرضه سیم‌کارت‌های اعتباری در حالی در خردادماه سال ۱۳۸۴ امضا و میان طرفین قرارداد مبادله شد، که در آن زمان هیچ سیم‌کارت اعتباری‌ای در کشور توزیع نشده بود و تالیا در زمان بازار بکر ارتباطات تلفن همراه پا به عرصه وجود گذاشت.

اما در نهایت کناره‌گیری سرمایه‌گذار خارجی این پروژه، عدم توانایی شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان برای جذب سرمایه‌گذاری که شرکت مخابرات ایران را نیز به فعالیت آن در این پروژه پیمانکاری رضایت دهد و زیان‌های مخابرات از محل سرپا نگهداشتن صوری این پروژه موجب شد تا مجتمع صنعتی رفسنجان جای خود را به سهامداران جدید بدهد.

با این تغییر سهامداری، شرکت‌های مبین‌ایران و بنیاد تعاون سپاه که مالکیت مخابرات ایران و همراه اول را به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور کشور در اختیار دارند، از این پس مالک نخستین اپراتور-پیمانکار عرضه‌کننده سیم‌کارت‌های اعتباری کشور نیز خواهند بود.
https://akhbarbank.com/vdcb.ab5urhb9siupr.html
تازه ترین اخبار