۰
يکشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۸
گزارش/

نفت حال بورس های عربستان و امارات را خراب کرد

اخبار بانک: حال بورس های عربی اصلا خوب نیست و روز یکشنبه بزرگترین نمود این بدحالی ریزش بورس امارات متحده عربی به دنبال کاهش قیمت های نفت و همچنین نمره منفی موسسه اعتبار سنجی فیچ به اقتصاد عربستان سعودی بود.
نفت حال بورس های عربستان و امارات را خراب کرد
جواد ارشادی- اخبار بانک: چند روزی است که بورس های عربی و در راس آنها بورس عربستان سعودی روزهای ناگواری را پشت سر می گذارند. به شکل خاص از روز هجدهم آگوست (۲۷ مردادماه) و به دنبال کاهش رسمی ارزش یوان چین ریزش در بورس های عربی شدت گرفت.

در واقع کاهش ارزش یوان که تاثیر آن در همه شاخص های جهانی نمودار شد و به نگرانی های سرمایه گذاران در همه جای جهان دامن زد، برای بورس های عربی حکم جرقه ای در بشکه باروت داشت؛ روندی تخریبی که قیمت مواد خام از جمله نفت را نیز با کاهش ارزش یوان چین تحت تاثیر قرار داد؛ هرچند پیش از اقدام چین در کاهش یوان با هدف افزایش میزان صادرات خود، قیمت نفت از ماه ها پیشتر روندی کاهشی یافته بود.

بدترین وضعیت هفتگی بورس عربستان سعودی اما امروز و در پایان هفته میلادی ثبت شد.

نامساعد ترین وضعیت هفتگی بورس عربستان طی ۴۴ هفته گذشته با ریزش (هفتگی) ۷.۳۷ درصد معادل حدود ۱۴۵ میلیارد ریال سعودی (۳۸.۶ میلیارد دلار) تجربه شد. شاخص کل بورس عربستان سعودی با کاهش قیمت جهانی نفت به زیر ۴۰ دلار در هر بشکه به ۸ هزار و ۱۲ واحد رسید تا حدود ۶۷۱ واحد سقوط را از خود نشان دهد.

عمده بازارهای جهانی متاثر از نگرانی ها درباره اقتصاد چین در ماه جاری میلادی (آگوست) وضعیت مساعدی ندارند اما بازارهای بورس عربی در این میان به علت تکیه شدید بر اقتصاد تک محصولی نفتی و بحران دخالت نظامی پادشاهی سعودی در یمن وضعیت بی ثباتی شدیدی را به خود می بینند.

کاهش میزان اعتبار اقتصاد سعودی از سوی موسسه اعتبارسنجی فیچ از وضعیت باثبات به منفی به دلیل کسری بودجه ۱۴.۴ درصدی عربستان به دنبال کاهش بهای نفت نیز مزید بر علت شد تا بورس عربستان سعودی و به دنبال آن سایر شاخص های عربی به ویژه شاخص های اماراتی نیز با ریزش مواجه شوند.

موسسه اعتبار سنجی فیچ برای کاهش اعتبار اقتصادی سعودی چنین استدلال می کند که کسری بودجه شدید عربستان باعث خواهد شد تا ذخیره ارزی پادشاهی عربستان کاهش یابد و این پس انداز در واقع پشتوانه اصلی اعتبار اقتصاد عربستان سعودی است.

شاخص اصلی بورس دبی به دنبال این ریزش سهام و کاهش اعتبار عربستان سعودی و همچنین کاهش قیمت نفت به زیر ۴۰ دلار در هر بشکه برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ تاکنون با ریزش ۴ درصدی روبرو شد. شاخص ابوظبی نیز ۱.۴ درصد ریزش داشت و بخش های املاکو ساخت و ساز بیشترین خسارت را دید.

کارشناسان اقتصادی انتظار دارند که بورسهای عربی خلیج فارس در سه ماهه سوم سال جاری میلادی باز هم متحمل خسارت های سنگین شوند زیرا همچنان انتظار می رود قیمت نفت تنزل یابد و اقتصاد جهانی نیز تحت تاثیر ضعف اقتصاد چین بر عملکرد بورس های عربی موثر باشد.
https://akhbarbank.com/vdca6ine.49nim15kk4.html
تازه ترین اخبار