۰
۸
سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۰

منتظر یک بانک جدید باشید

براساس وعده‌ای که بانک مرکزی برای ادغام بانک‌های نظامی و نهایی شدن این تصمیم در مورد موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد با بانک انصار در بهار داده است، به زودی مخاطبان شبکه بانکی با شکل‌گیری یک بانک جدید و البته بزرگ مواجه خواهند شد.
منتظر یک بانک جدید باشید
به گزارش اخبار بانک به نقل از ایسنا، در پایان سال گذشته اخبار مربوط به ادغام برخی بانک‌ها و موسسات شاید داغ‌ترین خبر بانکی بود. به هر صورت در این سال با ساماندهی موسسات غیرمجاز و انحلال تمامی موسسات بزرگ تصمیم بر این شد تا موسسه اعتباری ثامن که مجوزی از بانک مرکزی ندارد و همچنین بانک مهر اقتصاد که همین شرایط را پشت سر می‌گذارد ادغام شده و با یک بانک دیگر تجمیع شوند.

در ابتدا بحث ادغام مهر اقتصاد و ثامن با موسسه کوثر مطرح بود و در حالی انتظار برای این تصمیم وجود داشت که خبر اعلامی فرشاد حیدری – معاون نظارت بانک مرکزی – در روزهای واپسین سال ۱۳۹۶ حاکی از چیز دیگری و آن هم ادغام ثامن و مهر اقتصاد در بانک انصار بود. از این رو براساس اعلام مسئولان بانک مرکزی از ابتدای بهار سال جاری قرار بر اجرای سیاست ادغام و فعالیت بانکی با ترکیب ثامن، مهر اقتصاد و بانک انصار است.

البته تاکنون جزئیاتی از نحوه این ادغام منتشر نشده و مشخص نیست که قرار است با چه سازوکاری و حتی چه نامی فعالیت بانک جدید انجام شود، اما مشخص آن است که با اطمینانی که مدیران بانک مرکزی داده‌اند قرار نیست حتی کوچک‌ترین آسیبی به سپرده‌گذاران وارد شود.

تجمیع بانک‌ها به این سه مورد ختم نشده و در مجموع قرار است هر شش بانک و موسسه نظامی ساماندهی شوند. در این شرایط بانک حکمت، موسسه کوثر و بانک قوامین نیز در مرحله بعدی تجمیع خواهند شد و در نهایت شاهد فعالیت فقط دو بانک نظامی خواهیم بود. این در حالی است که قرار است در آینده‌ حتی این دو بانک هم با یکدیگر ادغام و یک بانک نظامی قوی ایجاد شود.

ادغام بانک‌ها و موسسات سیاستی است که بانک مرکزی از سال گذشته به طور جدی‌تری دنبال می‌کند. زمانی که ولی الله سیف -رئیس کل بانک مرکزی- با اعلام رسمی این خبر گفته بود که هدف بانک مرکزی این است که بتواند نسبت‌های مالی در صورت‌های مالی بانک‌های ایرانی را به نسبت‌های روز بانکداری دنیا نزدیک کند که در این حالت مهم‌ترین موضوع نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها است و برای تامین آن چند راه وجود دارد؛ اینکه سرمایه آورده خود را افزایش دهند،  سهام جدید در بورس عرضه کنند یا اینکه تصمیم بگیرند با یکدیگر ادغام شوند.

وی گفته بود که تصمیم برای ادغام در درجه اول بر عهده سهامداران خود بانک‌هاست ولی در مسیری که بانک مرکزی برای استاندارد سازی صورت‌های مالی بانک‌ها در پیش گرفته، این موضوع وجود داشته و خود سهامداران نیز ممکن است از آن استقبال  کنند.

 رئیس شورای پول و اعتبارمعتقد است وقتی بانک‌ها با یکدیگر ادغام می‌شوند، صرفه‌جویی قابل توجهی برای آنها به همراه خواهد داشت، چراکه قیمت‌ تمام شده و  هزینه خدمات آنها کاهش می‌یابد. از سوی دیگر برخی از هزینه‌های دیگر از جمله هزینه‌های مربوط به شعب کاهش می‌یابد چرا که وقتی دو بانک با یکدیگر ادغام می‌شوند، دیگر دلیلی برای وجود دو شعبه از آن در یک خیابان وجود ندارد. در این حالت می‌توانند یکی از شعب را تعطیل و آن را در جای دیگری توسعه دهند.

با این حال با وجود برخی خبرهای پراکنده و شایعات در مورد اسامی تعدادی بانک‌ها برای ادغام، فعلا بانک مرکزی اعلام رسمی در این مورد نداشته است.
https://akhbarbank.com/vdchwmnm.23nwvdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
ممدو
France
اگه ادغام بشن و سود خوبی ندن کسی دیگه در این بانک حساب باز نمیکنه
زمانی
Iran, Islamic Republic of
سلام دوستان این خبر تجمیع راکه فرشادحیدری معاون بانک مرکزی اواخر سال گذشته داد خردادماه سال گذشته توسط رییس بانک مرکزی اقای سیف در رسانه ملی شبکه ۱سیماداده شد که نهایت هیچ اتفاقی نیفتاد حالا که تازه معاونش خبرداده.....
اخه مگه میشه بانک مهر اقتصاد هشتمین بانک بزرگ کشور رادر یک بانک کوچولومثل انصار ادغام کرد
بالاخره یه روز مسولین بانک مرکزی مجوز نهایی بانک مهر اقتصاد را میدهند.
فلانی
Iran, Islamic Republic of
مهر اقتصاد اصلا بانک نیست چه برسه به اینکه هشتمین بانک کشور باشه
یعقوب
Iran, Islamic Republic of
آخه اینکه اسمش ادغام نیست ...به این میگن بلعیده شدن ....ادغام با سرمایه و یا مساوی و یا بالنسبه با اسم جدیده ....اگه راسا میکن فکری به حال بانکهای زیات ده مثل صادرات -تجارت-سرمایه -دی بکنند...بانک مهر اقتصاد چی از این بانکها کم داره....هم سود خوب میده هم تسهیلات ...چرا ؟؟؟؟
فقط میخوان یه بنگاه خوبو خذف کنن و همه چیز انحصاری بشه
تو یک دهه اخیر بانک مهر اقتصاد هم بزرگ شده و هم پر قدرت ...ندادن مجوز هم همش سیاسیه
اسفندیار
Iran, Islamic Republic of
اگه راست میگن نه اگه راسا میکن.......حذف کنند نه خذف کنند سعی کن دوست عزیز وقتی هیجانی میشی پیام ندی لطفا ایشالله درست میشه نگران نباش سعی کن وقتی میخوای مقایسه ای هم بکنی دو تا چیز همسطح رو با هم مقایسه کنی موسسه ی بسیجیان رو با بانکهای پرقدرت و ریشه داری مثل تجارت و صادرات مقایسه کنی شما نگران زیان بانکها نباش واسه قلبت خوب نیست زندگیتو بکن و راحت باش
ح
Iran, Islamic Republic of
🔸شاید مردم، دهه 80 را در شهرستان ها به یاد داشته باشند که صندوق قرض الحسنه مهر بسیجیان پا به عرصه گذاشت چرا که در آنزمان، قرعه کشی های این صندوق یک بازی برد- برد بود؛ سابقه نداشت یک به ده شرکت کننده ها در یک قرعه کشی بانک برنده شوند؛ توزیع سود سپرده هایی که در کار اقتصادی سرمایه گذاری شده بود، در میان مردم، تحت عنوان قرعه کشی، نوید روزهای بهتری را می داد.

🔸سال 80 به بعد ، کم کم اوضاع اقتصادی نرمال شده بود، تورم توسط دولت وقت، کنترل شده بود؛ ولی بانک های دولتی فشل، در پشت حمایت بانک مرکزی و در نبود بانک های مردمی، از سپرده های مردم، سود های کلان می بردند و سودهای خنده دار 6 درصد را به مردم پس می دادند.

🔸در این اوضاع، بانک های خصوصی با کارمندان و فضای کار با کلاس، به آرامی زیر پوست شهر پا به عرصه اقتصاد می گذاشتند ولی باز هم کار می لنگید؛ گویی مردم، هزینه ی حضور خود را در بانک های فانتزی پس می دادند و انتفاع مردم از بانک ها همان آش بود و همان کاسه.

🔸در این فضا، موسسه مهر با مجوز جدید مالی و اعتباری، با سود های روز شمار 18 تا 23 درصد در فضای اقتصاد آن زمان طنین انداز شد؛ این موسسه، بجای خرج های آنچنانی برای پرسنل و فضای کار و نیز بجای حجیم تر کردن بانک، بنا را بر این گذاشت تا تقریباً کل سودی که از سپرده ی مردم در کار اقتصادی می برد را بین خود مردم تقسیم کند.

🔸کار از سوددهی گذشت و موسسه مالی و اعتباری مهر، گردش پول را از شکل دولتی خارج کرد و با ارائه تسهیلات حتی 4 درصد، با سپرده گذاری بمدت محدود، وام را به میان مردم عادی کوچه و بازار آورد؛ دیگر کارمند و کاسب طبقه ضعیف نیز می توانستند روی تسهیلات خُرد حساب باز کنند و حتی تسهیلات کلان نیز، دیگر مختص به نورچشمی ها نبود.

🔸بانک مهر اقتصاد در سالهای اخیر با مجوزی که از شورای پول و اعتبار ( بالاترین سازمان پولی کشور) دریافت کرد چنان درخشید که هم اکنون، کمتر خانواده ای پیدا می شود که دفترچه اقساط بانک مهر اقتصاد را در بین پوشه های مالی اش نتوان یافت، طوری که حتی کارمندان بانک های دیگر، مشتریان و اقوام خود را برای دریافت تسهیلات به بانک مهر اقتصاد ارجاع می دهند.

🔸با این مقدمه شاید بتوان تشخیص داد مشکل بانک مرکزی( که همه ی مدیران آن از بانک های دولتی و زیان ده انتخاب می شود) با بانک مردمی مهر اقتصاد چیست؟! امید که دلخوری آنها از پس دادن سودهای کلان اقتصادی به مردم و یا پایان انحصار گردش پول باشد.
Sva
Iran, Islamic Republic of
به نظرتون کارمندان تعدیل میشن ؟
اخبار بانک لطفا پیگیری کنید
محمد
Iran, Islamic Republic of
با سلام
چرا بانک مرکزی برای پست بانک ایران که بانک خیلی ضعیفی است و بطور مثال در شهرستان مشهد که یک کلانشهر است و در اکثر مناطق آن قابل دسترسی نیست چنین اقدامی نمیکند؟! با تشکر
تازه ترین اخبار